Schoenen, Tassen

Gucci accessoires herfst/winter 2016

Gucci accessoires fw 2016

Nog meer Gucci deze week! Want Alessandro Michele showde zijn vierde collectie voor Gucci. En het nieuwe wunderkind van Gucci liet zich opnieuw inspireren door het verleden. Het resultaat? Een eclectische collectie die alleen hij kan maken. Moeiteloos combineert hij de eighties met 17e eeuwse prints en meer vreemde invloeden. Als je zijn Instagram account Lallo25 bekijkt, snáp je waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Bekijk de show

Gucci accessoires Dionysus fw 2016Gucci Dionysus top handle fw 2016Dionysus tassenGucci accessoires logo chain bag fw 2016Gucci accessoires chain bag fw 2016Nieuwe quilted suède tassen 

Iedereen in de modewereld valt als een blok voor de nieuwe stijl van Gucci. Ik ook, niet dat ik mezelf zie in een head to toe Gucci look, maar de speelse kleurrijke elementen kan je heel goed combineren. Na jaren van crisis en de bijbehorende minimalistische stijl is het een verademing om de looks van Michele te zien. De tassen zijn erg draagbaar en ook de sieraden zullen een commercieel succes worden.

Maar díe tassen! Wat een knappe exemplaren stuurde Michele de runway op. De Dionysus kreeg een uilen make-over en de Dionysus top handle met een bamboo handvat blijft prachtig. Heel anders dan de gewone Dionysus maar wel heel erg vintage Gucci. Ook zag ik een prachtig klein gouden koffertje en een quilted tas en een quilted crossbody in blauw suède… Zo veel moois weer in deze collectie!
Gucci bag fw 2016Gucci shoes fw 2016

En de schoenen dan? Die zijn altijd zo ontzettend verschillend. Natuurlijk zagen we loafers, maar ook zebra (!) pumps, torenhoge seventies plateauzolen en hele slanke sandalen. Bijna alle modellen liepen met gekleurde panty’s of sokken. Dat is een trend die ik liever laat voor wat het is. Ik houd het gewoon bij zwart 🙂

Ook zo benieuwd naar de rest van de Gucci collectie? Shop de lente/zomercollectie nu via Gucci.com of bekijk hier alle looks uit de show.

Vorige post Volgende post

Lees ook