Schoenen

Rothy’s ballerina’s: duurzaam en mooi

Rothy's flats header

Eco chic en duurzame schoenen. Denk je dan meteen aan suffe modellen? Think again! Rothy’s maakt geweven ballerina’s van gerecyclede plastic flesjes. En ze zijn er veel beter uit dan je denkt. Rothy’s zien hun schoenen als een chique alternatief voor slippers maar wel met het comfort van sneakers.

Rothy's flats specs

Alles aan deze flatjes is bijzonder. De schoenen zijn op een innovatieve manier 3D geweven van draad dat is gemaakt van gerecyclede waterflesjes. Het is dus plastic, maar de schoenen ademenen wel (summer proof!), knellen niet (geen naad!) en ze zijn wasbaar. Bovendien zien ze er heel erg mooi uit. Dat vind ik nog steeds het allerbelangrijkst aan een paar schoenen.

Duurzame schoenen

Rothy’s is net als veel jonge merken bezig met het milieu. Dat vind het ook belangrijk. Kleding en schoenen zijn meestal erg slecht voor het milieu. De productie geeft veel afval, er worden chemische processen gebruikt en vaak gooien we schoenen na één seizoen weer weg. Niet echt heel duurzaam.

Doordat ze de hele schoen weven, hebben ze geen restafval. En ze recyclen plastic voor het draad en voor de zool. Hierdoor hebben de flatjes van Rothy’s een lage carbon foot print. Goed voor het milieu dus. En heb je de schoenen afgedragen? Stuur ze dan weer terug en Rothy’s maakt er weer nieuwe schoenen van.

The Flat & the Point

De flatjes zijn verkrijgbaar in twee modellen; the Flat en the Point. Ze zijn lichtgewicht en comfortabel. Rothy’s claimt dat je geen blaren omdat de schoenen als een sok om je voeten sluiten. En ze zijn wasbaar (pluspunt!). Zonder problemen gooi je ze in de wasmachine en je hebt weer een paar frisse schoenen.

Rothy's flats the pointThe Point 145 dollarRothy's flats the flatThe Flat 125 dollar

Bestel de Rothy’s flatjes exclusief via Rothys.com. Let wel op dat er nog douane- en importkosten bij komen!

Vorige post Volgende post

Lees ook