Tassen

5 redenen om een designertas te kopen

designertas kopenHet kopen van een dure designertas gaat niet over één nacht ijs. Tenzij het een goede sale betreft waarbij je snel moet handelen. Het is vaak een proces van maanden of jaren, zeker als je niet in het geld zwemt. Je wordt verliefd op een bepaald merk of model. Je schrikt altijd even van de prijs, maar toch blijft de tas in kwestie in je hoofd rondhangen (wat mij betreft een goed teken!). Je gaat meerdere malen naar de winkel, je past, kijkt en bewondert maar koopt de tas nóg niet. Vriendinnen zeggen dat je de tas moet doen en je vriend zal misschien zeggen dat je gek bent. Maar wat weet hij er nou van toch? Vandaag geef ik je 5 redenen waarom je een designertas moet kopen!

1. De kwaliteit is véél beter

Goedkoop is duurkoop. Het is misschien cliché maar zo waar! Je betaalt een stuk meer maar dan krijg je er ook wat voor. Ten eerste natuurlijk een veel betere kwaliteit. Het leer is zachter, fijner en zonder imperfecties. Bij een mooie designertas zie je dat het leer met zorg is geselecteerd. Het design is vaak een stuk bijzonderder en ‘sophisticated’ dan een goedkopere. De tas is met heel veel liefde ontworpen en gemaakt. En dat zie je. Het mooiste vind ik dat je zelf de tas op jouw beurt ook weer veel liefde kan geven.

Saint Laurent Sa de Jour alligator blackSaint Laurent Sa de Jour alligator black via Mytheresa 26.500 euro

2. Het is een investering waar je jaren plezier van hebt

Doordat de kwaliteit van de tas een stuk beter is doe je er ook veel langer mee. Niet dat alle dure tassen onverwoestbaar zijn, maar als je zoveel geld aan een tas hebt uitgegeven ben je er vaak ook zuinig op (en anders: shame on you!). Zo zet ik mijn designertassen bijvoorbeeld nooit op de grond en als het regent kies ik gewoon een andere. Koop je bijvoorbeeld een klassieke tas zoals een van Chanel (zoals mijn eerste Chanel tas!), dan weet je dat je deze over 20 jaar nog kunt dragen en eventueel ooit kunt doorgeven aan je dochter (of zoon, als ‘ie daarvan is). Romantisch idee niet waar?

Hermès Evelyne III rubisHermès Evelyne III rubis via Hermès 2000 euro

3. Een goede tas is goed voor je humeur

Het zit misschien vooral tussen je oren, maar je voelt je een stuk vrolijker en leuker met een mooie designertas! De tas waar je maanden of jaren voor hebt gespaard tovert automatisch een glimlach op je gezicht. Ik word sowieso al heel erg blij als ik thuiskomst mijn mooie tassen zie liggen op de bank.

Givenchy Antigona blackGivenchy Antigona via Net-a-Porter 1895 euro

4. Je outfit krijgt een instant boost

Al geef je weinig geld uit aan je kleding, met een luxe tas lijkt de rest van je outfit ineens een stuk duurder. Mocht je het nog niet door hebben: ik geef liever geld uit aan tassen en schoenen die je bijna iedere kunt dragen dan aan kleding waarbij dat niet kan. Een week lang hetzelfde jurkje dragen is plain awkward en niet heel fris. Van een week lang dezelfde tas dragen kijkt daarentegen niemand op.

Proenza Schouler PS1 medium greyProenza Schouler PS1 medium via de Bijenkorf 1285 euro

5. Er is geen mooiere manier om je spullen mee te nemen

Want zeg nou zelf, als je moest kiezen tussen een simpele goedkope plastic tas en de allermooiste designertas die er bestaat om je spullen in te vervoeren, dan kies je vast voor het laatste.

Fendi Peekaboo black blueFendi Peekaboo via Matches 2990 euro

Mocht je nu nog steeds niet overtuigd zijn dan weet ik het niet meer! En als je eenmaal overtuigd bent dan is er geen weg meer terug…

De tas boven aan dit artikel is mijn Céline classic box in whipsnake uit 2012 <3. Voor Céline kan je terecht bij o.a. de Bijenkorf in Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook