Tassen

De 5 beste tassen om in te investeren

De beste tassen om in te investeren

Crisis of niet, het blijft leuk om een mooie tas te kopen. Al moet je daar soms net iets langer voor sparen. Ik ben zelf nooit snel op een tas uitgekeken dus als ik er een koop, denk ik er altijd goed over na. Ben jij wel snel uitgekeken op een tas? Of koop je graag tassen (of schoenen) via het principe één er in en één er uit? Dan is het belangrijk dat een tas een echte investment piece is. Een tas die op z’n minst zijn waarde behoudt en het liefst nog meer waard wordt. Maar welke tassen zijn dat dan? Ik geef je de top 5.

1. Hermès Birkin

De Birkin is misschien wel dé designertas der designertassen en dat is niet zonder reden. Ze zijn ontzettend prijzig en schaars. Twee factoren die van een gewone tas een goede investering maken. Koop je een Birkin (of een Kelly, mag ook), dan weet je dat je sowieso je geld terug gaat verdienen. En wel om een belangrijke reden: Hèrmes tassen zijn schaars.

Een aantal jaar geleden zou je nog jaren op een wachtlijst moeten staan. Inmiddels is dat niet meer zo, maar toch kan het knap lastig zijn om er eentje te bemachtigen. Daarnaast verhoogt Hermès standaard de prijzen met een paar procent per jaar om ‘exclusief’ te blijven. In het tweedehands circuit vragen ze zelfs 25% tot 50%(!!) meer voor een nieuwe tas. Een gebruikte Birkin in goede staat kan je na een paar jaar bijna zeker voor hetzelfde bedrag verkopen. Een gewone spaarrekening levert minder op!

Hermès Birkin 30cm AnemoneRecent is deze prachtige Birkin 30cm in Anemone verkocht voor ruim 16.000 (!!) euro via Christies

2. Chanel 2.55 classic flap

Naast de Hermsès Birkin is een Chanel tas de tweede meest begeerde tas op aarde. Vraag en aanbod speelt hier ook een grote rol bij de ‘resell value’. Net als Hermès verhoogt Chanel eens per jaar de prijzen. Vaak met wel 20% korting! Zo kan het gebeuren dat je de ene dag eindelijk die Chanel tas koopt en dat ie een dag later ineens veel meer waard is. Twijfel je nog? Niet doen en koop er een. Want anders ben je echt een dief van je eigen portemonnee. Wist je bijvoorbeeld dat de 2.55 10 jaar geleden ‘maar’ zo’n 1800 euro kostte? Nu betaal je al 4100 euro voor deze tas… Dat is een rendement van meer dan 200% in 10 jaar!

Chanel 2.55 225 reissueKoop via Chanel vanaf 4100 euro

3. Louis Vuitton Speedy

Louis Vuitton mag ook zeker niet ontbreken in deze top 5. Wil je een vrij betaalbare tas hebben waarvan je zeker weet dat je ‘m over een tijdje kan verkopen (dus geen hippe it-bag!)? Koop dan het instapmodel onder de designertassen: de Louis Vuitton Speedy. In Nederland zie je vooral jonge meisjes met deze tas, maar in Frankrijk wordt deze tas door vrouwen van alle leeftijden gedragen. Het bewijs dat deze tas een goede investering in.

Louis Vuitton Speedy Damier AzurKoop via Louis Vuitton vanaf 600 euro

4. Balenciaga Classic City

De tassen uit de top 3 tassen bestaan echt al jaren. Dat geeft trouwens ook een goede indicatie of je in een tas moet investeren of niet. De hoogtijdagen van deze tas zijn misschien voorbij, maar de Balenciaga Classic City is nog steeds erg populair. Al meer dan 10 jaar! In vergelijking met een Chanel of Hermès is deze tas gelukkig nog steeds erg betaalbaar. Je koopt ‘m tegenwoordig voor zo’n 1300 euro. Als je deze tas wilt verkopen zal je niet snel winst maken, maar de Balenciaga Classic City is na 10 jaar niet veel duurder geworden in aanschaf. En dat is ook best bijzonder.

Balenciaga Classic City blackKoop via Balenciaga voor 1245 euro

5. Dior, Lady Dior

Deze ietwat truttige klassieker is ook een goede keus denk ik. Met Jennifer Lawrence als boegbeeld van Dior en met Raf Simons als hoofdontwerper, zit Dior alleen maar in de lift. Dior gooit de prijzen (nog) niet ieder jaar omhoog dus je kan er maar beter op tijd bij zijn wil je (ooit) nog winst maken.

Dior Lady Dior black goldKoop via Dior voor 2400 euro

Vorige post Volgende post

Lees ook