Designer Focus, Tassen

Designer Focus: Mansur Gavriel

Mansur Gavriel tassenAls er één merk ontzettend hot is op het gebied van tassen dan is het Mansur Gavriel wel. Mansur Gavriel is opgericht door Rachel Mansur en Floriana Gavriel in 2013 en nog geen twee jaar later is hun bucket bag dé meest betaalbare it-bag ever. Eén nadeel: de tassen zijn praktisch altijd uitverkocht.  Wie zijn Mansur Gavriel precies en wat maakt hun tassen zo begerenswaardig? Ik ga op onderzoek uit in deze Designer Focus.

Mansur Gavriel bucket bagDe normale bucket bag in (v.l.n.r) camello, brandy, black, rosa, flamma, royal. Prijs: ongeveer 550 euro

Het lijkt haast onmogelijk om vanuit Nederland een tas te bemachtigen. Ik probeer het al vanaf het moment dat ik de zwart met rode (Flamma genaamd) bucket bag zag. Ik struin wekelijks webshops zoals Matches, NAP, Colette en Anita Hass af. Ik check de Mansur Gavriel website of ze toch niet stiekem naar Nederland verzenden en of ze nieuwe verkooppunten hebben. Maar zonder succes. En dát is misschien ook de aantrekkingskracht van een it-bag. Je wilt ‘m graag hebben, maar dat lijkt alleen voor de lucky few weggelegd.

Rachel Mansur en Floriana Gavriel zijn twee jonge vrouwen die elkaar bij toeval hebben leren kennen bij een concert van the XX in Los Angeles. Beide hebben ze een achtergrond in de mode. Gavriel o.a. bij Lanvin in Parijs. Ze werden vrienden en kwamen er achter dat ze dezelfde smaak en designopvattingen hadden. En dat resulteerde al snel in een simpel prototype en hun eerste tas: de bucket bag.

Mansur Gavriel backpackDe backpack in (v.l.n.r) blu, white, black canvas, blu canvas, blu/creme, blush/moss. Prijs: ongeveer 700 euro

Schaarsheid is niet alleen de succes van Mansur Gavriel. De tassen zijn ook ontzettend mooi, eenvoudig en betaalbaar. Vooral dat laatste is belangrijk. De meeste, zo niet alle, it-bags waren dure designertassen. Van Chlóe tot Fendi en van Chanel tot Céline; je moest er zeker een paar duizend euro voor over hebben. De Mansur Gavriel tassen beginnen bij 350 euro en de duurste is nog geen 1000 euro.

Mansur Gavriel tote shopperDe tote in (v.l.n.r) camello, brandy, black/flamma, rosa, flamma, royal. Prijs: ongeveer 550 euro

De tassen worden met de hand gemaakt in Italië en zijn uitgevoerd in stug kalfsleer, wat zachter generfd leer of canvas (of een combinatie). Ze kiezen voor intense kleuren zoals felrood, blauw en zwart. Maar het camello leer is natuurlijker en krijgt na verloop van tijd een ‘aged’ patina. Het leer gaat echt leven. Het belangrijkste kenmerk van de tassen is dat de binnenkant van de tas óók gekleurd is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan rood, roze, blauw, geel, grijs, wit, maar ook zilver en goud.

Mansur Gavriel bucket bag instagram

Ook op zoek naar een Mansur Gavriel tas zoals de bucket bag? Blijf dan de onderstaande websites stalken. Dit zijn voorlopig de enige (online) verkooppunten in Europa. Het wachten is op een winkel in Nederland die dit merk gaan inkopen.

Alle modellen en kleurcombinaties vind je op de website van Mansur Gavriel. Volg Mansur Gavriel ook op Instagram en op Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

[foto’s via Mansur Gavriel en Instagram]

Vorige post Volgende post

Lees ook