Designer Focus, Tassen

Designer Focus: The Row

The Row bags s15 header

The Row is het label van de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen. Zij zijn nog het meest bekend als de kindsterretjes uit Full House. Bijna 20 jaar later zijn de Olson Twins gestopt met acteren en richten ze zich sinds 2006 volledig op hun kledinglijn The Row. In 2007 kwam daar ook nog de goedkopere lijn Elizabeth and James bij. Actrices en een eigen kledinglijn lijkt vaak geen goede combinatie. Maar The Row is het bewijs dat het wél kan. Al acht jaar lang maakt The Row prachtige tassen (en kleding). ‘Homeless chic’ wordt de stijl ook wel eens genoemd. Al vind ik het vooral erg chic.

The Row sling cross body bag blueSling cross body bag in leer 2485 euro en suède 1935 euro via Matches

Met homeless chic wordt gelukkig niet bedoeld dat je eruit moet zien als een zwerver. De stijl van bestaat juist uit veel lagen kleding, wijde jassen en all over grungy feel. En vergeet de grote zonnebrillen niet waar Mary-Kate en Ashley vaak mee worden gespot (tegen de paparazzi natuurlijk). Want deze twee zijn beroemd, zowel vanwege hun lange acteercarrière als kind als hun privéleven (Mary-Kate date de broer van Sarkozy, inderdaad de voormalig president van Frankrijk).

Twee weken geleden werd bekend dat Full House een vervolg krijgt. Dit was een van de grootste series in de jaren 90 rondom een alleenstaande vader en drie meisjes. De jongste van het stel, Michelle Tanner, werd afwisselend gespeeld door de tweeling. Met alle films en merchandise die hierna verschenen hebben ze hun fortuin opgebouwd. En met dat fortuin kunnen ze nu doen wat ze willen.

The Row Satchel pebbled leather cognac redSatchel in pebbled leather via Matches 2260 euro
The Row bucket bag crocBucket bag in krokodillenleer via Matches 33.600 euro

Zo zijn ze in 2006 The Row begonnen. Een merk dat zich richt op ready-to-wear, zonnebrillen en tassen. Nog geen schoenen helaas maar dat zal vast niet lang meer duren. The Row richt zich op een wat ouder publiek met hun ontwerpen. De stijl van The Row is minimalistisch en met een groot oog voor materiaal. Niet gek dat een van hun eerste tassen een (onbetaalbare) backpack van krokodillenleer was. Ook de gewone leren tassen zijn gemaakt van het allerbeste leer en het mooiste hardware. Als het logo al te zien is prijkt heel subtiel op de voorkant. De tassen doen mij nog het meest denken aan die van Céline: minimalistisch en onopvallende luxe.

In 2012 wonnen ze zelfs de award voor Womenswear Designers of The Year van The Council of Fashion Designers of America. Een prijs waarvoor ze ook dit jaar weer zijn genomineerd. Naast Marc Jacobs, Michael Kors, Joseph Altuzurra en Proenza Schouler. Niet slecht he?

The Row Hunting II bag and shoulder bagHunting II bag 2908 euro en shoulder bag 2085 euro via Matches

The Row is online te koop via Matches en via Net-a-Porter. In Nederland kan je terecht bij Azzurro Due in Amsterdam en in België bij Louise 54 in Brussel. Meer informatie vind je op therow.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook