Icons, Schoenen, Shoe Sunday

Icons: Christian Louboutin Pigalle pump

Christian Louboutin Pigalle in Python

Op deze Shoe Sunday deze keer aandacht voor een model van een iconische ontwerper: de Pigalle van Christian Louboutin. Vernoemd naar het red light district van Parijs en dat is niet voor niets. De Pigalle is zeker een van de meest sexy schoenen die er bestaan. Pas op, niet voor watjes!

Christian Louboutin Pigalle Spikes

Louboutins zijn misschien wel de meest herkenbare schoenen ter wereld. De rode zool is vaak nagedaan maar nooit geëvenaard. Christian Louboutin wil met zijn ontwerpen graag vrouwen transformeren naar sexy versie van zichzelf. Dat de schoenen niet comfortabel zijn doet er niet toe voor hem. Ook niet voor de hordes vrouwen die voor zijn schoenen zwichten (ik ook). Wie mooi moet zijn moet pijn lijden… Het nachtleven van Parijs, met name nachtclubdanseressen die altijd op hoge hakken dansen, zijn een grote bron van inspiratie voor hem. Veel schoenen verwijzen hier dan ook naar. Zo ook de Pigalle, een model met een spitse punt en een hoge naaldhak. Origineel is dat de schoen laag uitgesneden is zodat er een klein stukje van de tenen (teendecolleté) zichtbaar is. Louboutin is sexy zonder ordinair te zijn. Al ligt dat natuurlijk ook een beetje aan de persoon zelf.

Christian Louboutin Spikes

Pigalle Spikes 100

 

Naast de verschillende hakhoogtes plat, 85mm, 100mm en 120mm (killing!). Er zijn talloze uitvoeringen verkrijgbaar, kalfsleer, lakleer, exotics, spikes, glitter, strass en ga zo maar door.

Christian Louboutin Pigalle in glitter

Pigalle Glitter 100

Vanaf 455 euro koop je de Christian Louboutin Pigalle pump. Verkrijgbaar via de officiële webshop van Christian Louboutin of via Net-a-Porter.

Vorige post Volgende post

Lees ook