Schoenen, Tassen, Winkels

TBH favorites: Sevens Gent

Sevens lederwaren Gent

Vorige week was ik een paar dagen in Gent. Genieten van het mooie weer, de prachtige oude binnenstad en het lekkere bier en eten. Natuurlijk ging ik ook op zoek naar de mooiste winkels van Gent. Sevens handtassen en accessoires is zo’n winkel. Dit is echt handbag and shoe heaven! In twee aparte winkels vind je de allermooiste handtassen van misschien wel heel België én Nederland. En de service is ook nog eens top. 

Sevens lederwaren GentHet interieur van Sevens

Ik ben altijd op zoek naar fijne winkels met een mooi assortiment. Online shoppen is makkelijk en snel, maar er gaat niks boven het passen van een tas of schoenen in een echte winkel. Sevens is een begrip in Gent en ik snap wel waarom. Al 30 jaar is dit de plek om tassen te kopen van merken zoals Fendi, Gucci, Balenciaga, Chloé, Bottega Veneta, Prada, Miu Miu en Gucci. Sinds vorig jaar heeft Sevens ook een schoenenzaak met merken zoals Gianvito Rossi, Balenciaga, A.F. Vandervorst, Prada, Church’s. Klinkt al goed he?

Toen ik in de winkel was, zag ik echt de mooiste en beste it-bags van dit moment. Zo zag ik de gewilde Chloé Drew in een aantal kleuren, bijna alle Fendi Micro bags (tip als je er nog een zoekt!) en Bag Bugs, de nieuwste Gucci Dionysus tas en een heleboel Balenciaga Classic tassen. En nog héél veel meer. Ze hadden zo veel dat ik niet wist waar ik moest kijken en welke tas ik eigenlijk zou willen hebben. Want ik wilde ze allemaal haha.

Sevens lederwaren Gent

Sevens wordt gerund door Karin Sevens en ik had het geluk haar te treffen in de winkel. De winkel met tassen werd in 1985 geopend. Dit jaar is dus het jubileumjaar! Ze hielp mij erg vakkundig met het uitzoeken van een tas. Je merkt dat ze de winkel al jaren met heel veel liefde en passie runt.

Ze liet mij ook de hele naastgelegen schoenenwinkel zien. Zo heeft Sevens als een van de weinige winkel de 70mm en 85mm Gianvito Rossi Plexi pumps. Draagbaarheid en comfort zijn voor haar belangrijk als zij de collectie samenstelt. Fijn, want de meeste winkels laten deze hakhoogte vaak links liggen.

“Mijn keuze voor merken en de stukken die we aankopen, vertrekt voor mij vanuit een diepgewortelde liefde voor kunst, literatuur, muziek, etc. Al wat inhoud en schoonheid biedt aan ons kleine bestaan. Shoppen bij Sevens is niet even vlug een nieuw modeartikel aankopen, maar een ritueel.” – Karin Sevens

Sevens in Gent is echt een aanrader als je een nieuwe tas of schoenen zoekt. Er is veel persoonlijke aandacht en ze denken met je mee. En de collectie is echt ongeëvenaard! Sevens vind je in de Henegouwenstraat 34-38 in Gent. Voor meer informatie kijk je op Sevens.be of check Facebook en Instagram. Ik ga zeker nog eens terug naar Gent en naar Sevens!

Vorige post Volgende post

Lees ook