Schoenen, Tassen, Winkels

De La Vallée Village outlet in Parijs

La Vallée Village outlet Parijs

Ik was tot afgelopen weekend nog nooit in een outlet geweest. Niet in Nederland, niet in het buitenland. Best wel gek voor een echte shopaholic/koopjesjager zoals ik. Afgelopen weekend ging ik naar Parijs en laat daar nou net op een half uur rijden de La Vallée Village outlet zitten. Daar zit o.a. een Céline, Givenchy en Valentino outlet. Daar moést ik natuurlijk naar toe.

La Vallée Village outlet Parijs Dolce & GabbanaDe Blue Majolica collectie van vorig jaar zomer bij Dolce & GabbanaLa Vallée Village outlet Parijs Jimmy Choo schoenenEen heleboel schoenen bij Jimmy Choo

Vooraf wist ik dat outlets hit and miss zijn. Soms vind je daar de beste deals, soms is het allemaal oude troep. Maar toch was ik nieuwsgierig wat ze in deze outlet zouden hebben. Zou ik een designertas voor een prikkie vinden? Of dat ene paar schoenen van een paar seizoenen terug waar ik toen eindeloos de sale voor had afgezocht? Je weet het nóóit.

La Vallée Village ligt een half uur rijden vanaf Parijs en ligt ook dichtbij Euro Disney. Het is dus goed te combineren met een weekendje Parijs of Disney. In de outlet vind je 110 verschillende merken. Nog niet genoeg geshopt? Naast de outlet ligt een enorme shopping mall met nóg eens 160 winkels en restaurants. Je kunt je hier prima een dag vermaken!

La Vallée Village outlet Parijs Givenchy tassen La Vallée Village outlet Parijs Givenchy schoenen Givenchy schoenen en tassen van vorige winter met 50% 

Een outlet zoals deze is populair. Op een drukke zaterdag kunnen lange rijen voor de winkels staan. Dat had ik nu ook verwacht tijdens de sale. Want zélfs in een outlet hebben ze nog sale. Niet bij alle merken was het spotgoedkoop. Bij Céline, Gucci, Valentino en Givenchy accessoires krijg je zo’n 40-50% korting op de normale verkoopprijs. Tod’s pakt het beter aan. Daar kreeg je extra korting op de outletprijzen. Veel schoenen waren rond de 125 euro. Niet duur!

Wat mij ook opviel waren de wisselende collecties. Givenchy had echt de een na laatste collectie met 40% tot 50% korting. Bij Céline zag ik bijvoorbeeld tassen van ongeveer 4 seizoenen geleden (ook met magere 40% korting). Bij Longchamp en Michael Kors zag ik tassen van véél langer geleden. Ik snap wel waarom die in een outlet zijn beland ;).

Een outlet is natuurlijk bedoeld om oude voorraden kwijt te raken. Over het algemeen zie je daarom vooral de gekke printjes en rare kleuren terug. De slowsellers dus. Toch zag ik nog een heleboel leuke dingen die goed geprijsd waren. Bijvoorbeeld de Antigona tas van Givenchy of de Valentino Rockstud pumps. Met 40% korting zijn dat goede deals.

La Vallée Village outlet Parijs Kenzo schoenen Schoenen van Kenzo
La Vallée Village outlet Parijs Tod's tassenTod’s tassenLa Vallée Village outlet Parijs Valentino Rockstuds Valentino Rockstuds voor 450 euro per stuk (40% korting)
La Vallée Village outlet Parijs CélineAccessoires bij CélineLa Vallée Village outlet Parijs TBH selfieOndanks dat ik niks kocht, toch happy bij Céline 🙂

Als je in de buurt bent is La Vallée Village echt een aanrader. Ze hebben er echt designertassen en schoenen voor veel minder dan de retailprijs. Maar als je op zoek bent naar een echte classic is deze outlet niet de beste plek. Rijd dan vooral even door naar Parijs zelf. Wedden dat je daar wel slaagt? In de outlet kocht ik niks, maar in Parijs zelf ben ik in ieder geval wél goed geslaagd!

Meer informatie over alle merken in de outlet vind je op LaValléeVillage.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook