Schoenen, Shoe Sunday

9x de duurste schoenen van dit moment

de duurste schoenen van dit moment

Voor heel veel dingen in het leven geldt: the sky is the limit. Zo ook met schoenen. En dan bedoel ik niet de hoogte van de hak maar vooral de prijzen. Sommige schoenen zijn zo duur dat ik me afvraag of ze 1. echt worden verkocht (vast wel) en 2. of iemand  de schoenen ook daadwerkelijk draagt (vast wel). Ik heb het internet afgespeurd naar de 9 duurste schoenen van dit moment. Pak je creditcard alvast of kijk lekker mee.

Dure schoenen zijn duur om meerdere redenen. Je kan denken aan een paar limited edition schoenen die zijn gemaakt in een kleine oplage of voor een speciale show. Een paar kan helemaal met de hand vervaardigd zijn of veel details hebben. Of gemaakt zijn van kostbare materialen. Of de arbeidskosten zijn heel hoog en dit zie je allemaal terug in de prijs. De prijs kan natuurlijk ook aan de hoge kant zijn omdat het kán. Gewoon om exclusief te blijven en omdat mensen toch wel de prijs betalen die een designer vraagt. De onderstaande schoenen zijn daarom duur om verschillende redenen.

Giuseppe Zanotti Madeline sandalen

Giuseppe Zanotti Madeline feather sandals

Giuseppe Zanotti combineert Swarovski strass met veren. Prijs: 1150 euro via Giuseppe Zanotti.

Rochas pumps

Rochas embellished patent sandals

Deze schoenen zijn business in the front, party in de back! Handwerk is duur en in deze Rochas lakleren pumps zit volgens mij heel veel handwerk. Alle pailletten en steentjes moeten met de hand geregen en vastgemaakt worden. Prijs: 1350 euro via Luisaviaroma.

Fendi Show sandalen

Fendi fashion show sandals pink

Deze pumps werden gedragen in de show van de lente/zomercollectie van Fendi. Het bijzondere van deze sandalen is de afwerking en techniek. De hak is gemaakt van gegoten plastic en het leer is afgewerkt met heel veel grote kristallen. Prijs: 1600 euro via Fendi.

Saint Laurent Ranger boots

Saint Laurent signature ranger boots

Soms is het heel duur om er grungy uit te zien. Dat bewijzen deze Saint Laurent laarzen met heel veel studs wel. Prijs: 1795 euro via Saint Laurent.

Dolce & Gabbana platform sandalen

Dolce & Gabbana rose embellished platform sandals

Deze Dolce & Gabbana platform sandalen zijn prijzig vanwege alle details. Van de bloemen aan de voorkant, tot de gouden bloemen met steentjes op de zool. Prijs: 1950 euro via Matches.

Givenchy boots met bloemen

Givenchy boots floral pearls

Dr. Martens boots staan vooral bekend als goedkope boots die tegen een stootje kunnen. Werden ze vroeger gedragen door punkers en alternatievelingen, tegenwoordig passen ze perfect bij de grungy stijl van Givenchy. Maar wel met details van bloemen en parels. Kunnen misschien iets minder tegen een stootje, zijn wel heel er mooi. Prijs: 1950 euro via Net-a-Porter.

Hermès Joan laarzen met Brides de Gala print

Hermès Joan Brides de Gala boots

Laarzen zijn eigenlijk altijd duurder dan ‘gewone’ schoenen. Er gaat veel meer materiaal in zitten. En in het geval van deze laarzen zijn ze van Hermès laarzen en zijn ze gedecoreerd met de bekende Brides de Gala print. En dat drijft de prijs op. Prijs: 2300 euro via Hermès.

Christian Louboutin Daffodile pumps met strass

Christian Louboutin Daffodile strass

Toen Christian Louboutin deze schoenen ontwierp moet hij gedacht hebben dat de sky the limit was. De hak meet zo’n 16 centimeter en de prijs is ook behoorlijk hoog. Wie deze versie met strass te duur vindt, dan is er ook nog een plain versie. Prijs: 4395 euro via Christian Louboutin.

Tom Ford sandalen

Tom Ford embellishes leather sandals croc

Op het eerste oog lijken dit hele gewone sandalen. Maar als je goed kijkt, zie je dat deze Tom Ford sandalen gemaakt zijn van krokodillenleer. En ja, dan is de prijs ineens niet meer zo gek. Prijs: 4900 (!!) euro via Mytheresa.

Wat mij het meest opviel nadat ik dit artikel schreef, is dat de meeste dure schoenen allemaal zwart zijn! Als designers zo veel geld vragen voor een paar schoenen, dan kiezen ze allemaal bij veilig zwart. En daar kan ik mij wel in vinden. In de kleur, niet in de prijzen. Maar leuk om te zien is het wel.

Vorige post Volgende post

Lees ook