Schoenen, Tassen

Chanel haute couture herfst 2014 schoenen en tassen

Chanel Couture fall 2014 showChanel heeft afgelopen week wéér een collectie gepresenteerd, dit keer de haute couture collectie voor deze herfst. Ik ben inmiddels de tel kwijt wat betreft het aantal collectie van Chanel dit jaar, but who cares?! Chanel zorgt ook deze keer weer voor een spectaculair ingetogen show. Er zijn weinig merken waarbij tassen een deel uit maken van hun haute couture show, maar Karl Lagerfeld liet er bij Chanel toch een aantal zien. Haute couture tassen worden niet automatisch opgenomen in de voor verkoop beschikbare collecties, maar ik vind het toch een zeer interessante collectie om er een blog aan te wijden (mét filmpje!).

Waar de vorige Chanel collecties nog groot uitpakten, zoals een Dallas themed collectie of een grote supermarkt als grote inspiratiebron, is deze collectie vrij rustig zodat in alle rust gekeken kan worden naar de prachtige details van de kleding. Daar draait het bij haute couture ook immers om. De show leek geïnspireerd te zijn op vervlogen tijden. Ik kreeg toen ik naar de foto’s keek heel erg een middeleeuwse clash 16e eeuwse vibe. Zeker gelet op het borduurwerk, de kleuren maar ook zeker naar de schoenen. Toch zorgde Lagerfeld ervoor dat het niet leek alsof het Rijksmuseum tot leven was gekomen maar dat het echt een collectie van nu was. En heel opvallend, alle schoenen waren plat! We zagen platte laarzen, mooie versierde sandalen met grote strikken en mooie loafers die ik zelf zo zou aanschaffen.

  • Chanel haute couture herfst 2014 schoenen

  • Chanel haute couture herfst 2014 schoenen

  • Chanel haute couture herfst 2014 schoenen

  • Chanel haute couture herfst 2014 schoenen

Het is best bijzonder dat Lagerfeld ervoor heeft gekozen om sommige modellen met tassen de runway op te sturen. Meestal zijn Chanel tassen vrij uitgesproken (want goed voor de verkoop), maar aangezien deze tassen toch niet direct in de winkel komen te liggen zijn ze een stuk rustiger en subtieler. De tassen vallen eigenlijk allemaal goed weg tegen de rest van de kleding. Bij sommige looks was het even zoeken naar de tassen die net zulke mooie applicaties en delicaat borduurwerk en hadden als de jurken. De tassen zijn ook niet echt des Chanels, geen grote logo’s geen doorgestikt leer en al helemaal geen met leer doorvlochten kettingen. Gewoon adembenemend mooi zoals couture hoort te zijn.

  • Chanel haute couture herfst 2014 tassen

  • Chanel haute couture herfst 2014 tassen

  • Chanel haute couture herfst 2014 tassen

  • Chanel haute couture herfst 2014 tassen

Bekijk alle looks op Style.com en voor meer informatie over Chanel check je hun website of hun boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook