Tassen

De nieuwe Mulberry Tessie lijn

Mullberry Tessie oak satchel

Het gaat niet zo goed met Mulberry. Mulberry verhoogde een paar jaar geleden de prijzen omdat ze ook mee wilden doen met de grote spelers zoals Louis Vuitton en Chanel. Maar dit werd direct afgestraft met sterk teruglopende verkoopcijfers. De CEO en creatief directeur stapten op en Mulberry probeert nu te redden wat er te redden valt. De Mulberry fanbase die voorheen erg loyaal was zijn ze langzaamaan kwijt aan het raken. Na de collectie met IT girl Cara Delevingne introduceerde het merk deze week de goedkopere Tessie lijn om zo hun klanten terug te winnen.

Mulberry Tessie mini satchel black

Mulberry Tessie mini satchel 625 euro

Ik heb Mulberry altijd een leuk merk gevonden. De tassen zijn klassiek zonder teveel poespas, zitten goed in elkaar, worden van heel goed leer gemaakt en de prijs was tot voor kort ook erg aantrekkelijk. Mulberry was niet goedkoop, maar ook niet ‘designer’ duur. Ze zaten er perfect in het midden van de markt. De klassieke Bayswater kocht je vijf jaar terug voor zo’n 750 euro, inmiddels betaal je zeker 1100 euro voor dezelfde tas. Mulberry is een typisch Engels merk en voor veel vrouwen in Engeland was een Mulberry de eerste echte designertas. Voor mij ook trouwens, ik kocht in 2010 de Mulberry Mabel en heb er geen moment spijt van gehad en de tas jaren gebruikt. Bij Mulberry krijg je heel veel tas voor je geld (zeker in de sale!).

Mulberry Tessie satchel oak

Mulberry Tessie satchel in oak 750 euro

Helaas werd Mulberry te inhalig, zo gooiden ze in een paar jaar tijd de prijzen flink omhoog, en dat is ze duur komen te staan. Mulberry wilde niet meer het merk uit het middensegment zijn maar juist tot de top behoren (met bijbehorend prijskaartje). Want ‘als merken zoals Chanel en Hermès hun prijzen met 20% per jaar (!) kunnen verhogen dan moet Mulberry dat ook kunnen’ moeten ze gedacht hebben. Niet dus. Van het nieuwe beleid waren de vele vaste klanten niet gediend en die bleven ook weg. Inmiddels heeft Mulberry een wake-up call gehad en zien ze in dat het zo niet verder kan gaan. Een tijdje terug kondigden ze al een prijsverlaging aan. Het is natuurlijk gek om modellen eerst duurder te maken om ze vervolgens weer goedkoper te maken, dus hebben ze ervoor gekozen om een goedkopere lijn op de markt te brengen: de Mulberry Tessie.

Mulberry Tessie hobo oxblood

Mulberry Tessie hobo in oxblood 900 euro

De Tessie lijn is dus een goedkopere lijn met dezelfde simpele maar degelijke tassen waar het merk bekend om staat. Mulberry tassen zijn echte werkpaarden die tegen een stootje kunnen. Met deze lijn hopen ze klanten binnen te halen die later misschien wel de volle mep willen betalen voor de tassen uit hun hoofdlijn. En met prijzen van 625 tot 900 euro zitten ze met de Tessie lijn weer op het oude prijsniveau. In plaats van het voor Mulberry zo kenmerkende turnlock slot, hebben ze een klein subtiel plaatje met het logo. De kleuren zijn ook de typisch klassieke Mulberry kleuren; zwart en oxblood (diep donkerrood) en ook oak. Het is nu nog een kleine collectie maar ik ben heel erg benieuwd hoe deze lijn zich gaat ontwikkelen. Ik ben in ieder geval enthousiast!

Mulberry Tessie tote black

Mulberry Tessie tot in zwart 750 euro

 

Vorige post Volgende post

Lees ook