Tassen, TBH Secrets

Een vintage tas: drie voordelen

Chanel python jumbo christies vintage tasHet kopen van een nieuwe tas is leuk. Maar een nieuwe tas, hoeft geen nieuwe tas te zijn. Snap je ‘m? Een tweedehands of een vintage tas kan óók een goede aankoop zijn. Soms juist wel beter dan de aankoop van een hele nieuwe tas. Omdat een vintage tas exclusiever is, of juist een stuk goedkoper. Of omdat je die one of a kind tas wilt hebben die niet meer in de winkel ligt. De tweedehandsmarkt voor designertassen is op dit moment nog nooit zo groot geweest. Ik geef je drie goede redenen waarom je een vintage tas zou moeten kopen.

Hermès Birkin 30cm matte alligator sanguineVintage Hermès Birkin 30cm matte alligator in Sanguine via Christies

1. Het is een betere investering

Een vintage tas is vaak een goede investering. Want een vintage Louis Vuitton tas heel zijn staying power al lang en breed bewezen. Dat is belangrijk als je wilt investeren in een tas. Natuurlijk koop je een tas omdat je er verliefd op bent geworden. Maar het is ook fijn om te weten dat áls je ooit, om wat voor reden dan ook, van je tas af wilt je tas nog steeds van waarde is.

De tweedehandsmarkt kan je een goede indicatie geven van de waarde van een tas. Zo betaal je voor een gebruikte Louis Vuitton tas gemiddeld 50% minder. Vind je een bijna nieuwe tweedehands Louis Vuitton tas? Dan betaal je 60% to 80% van de nieuwprijs. Natuurlijk is het belangrijk dat een tas in mint condition is en dat alle papieren, dustbags en eventueel de doos nog aanwezig is. Gooi dit dus niet zo maar weg!

3. De prijs is beter

Tassen kunnen héél erg duur zijn, zeker als ze populair zijn of als het de laatste it-bag is. Je ziet dat soms de prijzen wel twee keer per jaar verhoogd worden op de populaire modellen. Zo verhoogde Chanel laatst de prijzen tot wel 30%! Ook zijn de prijzen van de populaire Céline tassen een stuk hoger dan de onbekende modellen (die ook heel mooi zijn!).

En met een beetje ongeluk is die ene it-bag waar je zo veel geld voor hebt betaald ineens veel minder waard als de hype voorbij is. Dat is echt vreselijk zonde. Op de vintage markt blijven de prijzen stabiel. Zo betaal je eigenlijk al jaren hetzelfde voor een tweedehands Hermès Kelly in goede conditie. De tweedehandsmarkt laat zich niet gek maken door trends, it-bags en hypes. Wel zo fijn eigenlijk.

Hermès Kelly Lagoon swift toile retourne 32cm vintageVintage Hermès Kelly 23cm Lagoon Swift Toile via Christies

4. De zoektocht is leuker

Een nieuwe tas koop je zo in de winkel of online. In een paar klikken heb je die roze Valentino Lock tas wel gevonden. Het vinden van de ideale vintage tas is als het winnen van de loterij. Dat gebeurt niet zo heel vaak en als je droomtas dan eindelijk vindt, voelt het als ehh het winnen van een loterij. Ik ben op dit moment op zoek naar de perfecte vintage Chanel tas die ook nog eens betaalbaar én in goede conditie is. Lastig? Best wel! Maar ik vind het heerlijk om het internet af te speuren naar de perfecte tas. En natuurlijk hoop ik, zoals iedereen, ooit een echte Chanel tas te vinden op een vlooienmarkt of in een kringloopwinkel. Zo vond een vriendin ooit twee echte Hermès sjaals op een vlooienmarkt voor 25 cent per stuk. Jaloers!

Op zoek naar een vintage tas? Lees hier mijn tips voor de beste vintage webshops.

[foto’s via de Christies online handbag sale]

Vorige post Volgende post

Lees ook