Tassen

Gucci introduceert Bright Diamante leer voor de herfst

Gucci bright diamante leer promoGucci is een merk dat ik tot voor kort niet bijster interessant vond. Ik vond het te ordinair, niet modern genoeg en het personeel is vaak ook nog super onvriendelijk. Maar eigenlijk is Gucci is heel mooi merk met heel veel verschillende soorten tassen. Echt voor ieder wat wils. Waaronder ook de monogram tassen (die wel een tikje ordinair zijn). Hoofdontwerpster Frida Giannini is voor de herfst winter 2014 in het archief gedoken en heeft een het Diamante leer opnieuw geïntroduceerd. Mooi!

Gucci bright diamante pink bucket bag tote

Het Diamante patroon was met name in de jaren 50 erg populair. Toen was het een patroon van ingeweven kleine blokjes die samen het kenmerkende patroon vormen. Anno 2014 is dit patroon, met een reliëf structuur, in het leer uitgevoerd. Het heeft, net als een diamant, verschillende facetten. Denk aan het nu zo populaire saffiano leer maar dan met een georganiseerde en mooiere structuur. Het leer heeft daardoor een eigen uitstraling en is ook nog eens erg duurzaam door dit patroon. Voor de herfst winter collectie is het Diamante leer uitgevoerd in hele mooi felle kleuren waaronder geel, rood, fuchsia, kobalt en turquoise. Niet echt kleuren die je bij de herfst verwacht. Maar daardoor wel erg fris en vrolijk.

Gucci bright diamante white toteHandtas in wit 1650 euro

De modellen heeft Gucci vrij basic gehouden. Sobere en eenvoudige modellen waardoor het leer en vooral de kleur veel meer knalt. Een uitzondering is de buideltas. Dit model is niet alleen heel erg in op dit moment, het is ook weer eens wat anders dan de standaard schouder- of handtas. Dat neemt niet weg dat de handtassen in deze collectie gewoon ontzettend mooi zijn door de combinatie van het simpele ontwerp en de uitvoering. Ik zou ze zo allemaal willen hebben! Gucci heeft niet echt meegedaan aan de mega-inflatie, in tegenstelling tot andere luxe merken, en dat maakt deze tassen financieel ook erg interessesant. Met prijzen rond de 1000 euro is het prima te doen voor een full leather tas. Bij concurrent LV betaal je zeker meer.

Gucci bright diamante black toteZwarte schoudertas 1850 euro

Gucci bright diamante leer pouch turquoiseClutch of pouch in turquoise 430 euro

Gucci tassen zijn verkrijgbaar via de boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam of in de shop-in-shop in de Bijenkorf Amsterdam. Winkelen vanuit je luie stoel kan ook op Gucci.com.

Gucci bright diamante bucket bag black blue

Vorige post Volgende post

Lees ook