Tassen

Visual Diary Londen 2014 pt. 1 tassen

Céline Classic Box whipsnake python white Tate Modern Cy Twombly

Shoppen en kunst waren toch wel thema van mijn trip naar Londen. De afgelopen dagen heb ik héél veel warenhuizen en winkels gezien. Uiteraard was ik vooral geïnteresseerd in de lederwaren- en schoenenafdeling. Ik heb veel foto’s gemaakt, een visual diary voor mijzelf en die wil ik graag met jullie delen. Hieronder vind je alle tassen die ik bijzonder vond. Stay tuned voor het fotoverslag van de schoenen!Ik heb bijna alle grote warenhuizen gehad, uren rondgedwaald en mijn ogen uitgekeken want er is zóveel te zien. Veel meer dan in Nederland! Als eerste bezocht ik Liberty, een van mijn favoriete warenhuizen. Liberty staat bekend om haar wereldberoemde stoffen en prints. Dit zijn vooral veel kleurrijke florale motieven die doen denken aan de Arts and Crafts Movement uit de 19e eeuw. Niet zo gek aangezien Liberty is opgericht in 1875, het hoogtepunt van die beweging. Liberty heeft op dit moment een eigen accessoire lijn met de ‘Iphis’ print. Onderstaande shoppers kosten 295 pond.

Liberty Londen shopping tote Iphis pink purple black

Het volgende warenhuis was Fenwick. Dit is een minder bekend en veel kleiner warenhuis dan bijvoorbeeld Selfridges of Harrods. Maar toch hebben ze veel bijzondere merken. Zo spotte ik onder andere deze prachtige boekclutch van Olympia le Tan en de bijzondere tassen (alleen hier verkrijgbaar in Europa!) van M2Malletier met de opvallende maar subtiele stang als handvat. Prachtig minimalistisch design, deze tassen komen sowieso op mijn wishlist.

Olympia Le Tan book clutch New York Fenwick

M2Malletier bag Fenwick red black

In de buurt van Harrods zit Harvey Nichols. Een warenhuis dat veel kleiner, maar ook veel rustiger is dan Harrods. Het assortiment is kleiner maar ze hebben een groot aantal dezelfde merken. Als je (als toerist) de toeristen wilt ontwijken dan moet je zeker naar dit warenhuis gaan. Hier zag ik onder andere een prachtige shocking pink tas en diverse clutches van Victoria Beckham in python, een aantal pouches van Mary Katrantzou en de schattige klassieke tassen van Mark Cross.

IMG_0052

Mary Katrantzou clutch Harvey Nichols

Marc Cross Scottie bags red natural python Harvey Nichols

Last but zeker not least, Harrods! Dit is toch wel de koning der warenhuizen in Londen. Enorm groot(s) en overweldigend assortiment en praktisch alle designers zijn hier te vinden. Bovendien zag ik hier zo ontzettend veel bijzondere tassen, ik heb nog nooit zoveel exotics bij elkaar gezien. Sowieso had elk merk een eigen ruime boetiek en daar stonden echt alle denkbare soorten en maten uitgestald. Dit was bag heaven! Het enige minpuntje is dat alle luxury brands duurder zijn dan op het vaste land in Europa. Ik heb dus braaf niks gekocht (binnenkort een trip naar Parijs?!).

Harrods had een van de meest indrukwekkende Céline collecties die ik ook gezien heb. Een croc Céline mini luggage zoals hieronder in het donkergroen en beige was tot 1.5 jaar geleden een urban myth, we wisten dat er enkele bestonden, maar we zagen ze nooit. In Harrods alleen al telde ik er drie in het zicht. Het prijskaartje van deze tas? Een luttele 25.000 euro. De full python mini luggage (á 3000 euro)  in het rood en groen vallen er een beetje bij in het niet. Het small leather goods (SLG) assortiment was ook echt enorm. Ik heb hier goed mijn ogen uitgekeken en ideeën opgegaan voor mijn eigen wishlist.

Céline mini luggage python croc red green, beige, yellow, blue, indigo Harrods

Zijn ze niet prachtig? Ik heb niet van elke tas een foto gemaakt, maar ik zag naast (stamped) croc en python ook nog een hoop lizard voorbijkomen. I just went to Céline heaven…

Céline mini luggage python front black beige Harrods

Natuurlijk was er ook enorm veel Prada.

Prada Hobo bag pink yellow Harrods

En Jimmy Choo.

Jimmy Choo Shadow cross body bag Harrods

Vergeet deze mooie metallic Proenza Schouler PS11 tassen niet. De metallic kleuren zijn misschien iets teveel disco dan voor dagelijks gebruik.

Proenza Schouler PS11 bag clutch patent metallic Harrods

En nog meer Christian Louboutin. De collectie in Harrods is haast groter dan die op zijn eigen website.

Christian Louboutin bags riviera clutch sweet charity panettone pastel Harrods

En MGM. Ik zie niet echt in wat nou zo bijzonder aan dit merk is. Ik vind het niet echt mooi, maar hordes Aziaten denken hier toch anders over.

MGM bag pink Harrods

Saint Laurent had alles prachtig op kleur gelegd. Ik wil ook wel zo’n wand in mijn huis voor mijn collectie. Ook hiervan heb ik nog nooit zo’n brede selectie gezien. Als je iets specifieks zoekt dan moet je het hier haast wel vinden.

Saint Laurent bags Harrods duffle sad de jour clutch

En Balenciaga natuurlijk. In Harrods hebben veel merken wel drie shopjes of boetiekjes. Op de begane grond vind je vooral de handtassen en kleine accessoires. Bij de mode vind je kleding met handtassen, accessoires en schoenen en op de schoenafdeling vind je natuurlijk naast schoenen ook een kleine selectie aan tassen. Als je hier niet slaagt dan weet ik het ook niet meer.

Balenciaga python bag Harrods

Balenciaga classic bucket bag Harrods

Ook Fendi was goed vertegenwoordigd. Hier zag ik voor eerst Fendi bag bugs! Dit zijn fluffy monsters voor aan je tas gemaakt van leer, bont en soms Swarovksi kristallen. Er bestaat zelfs een complete tas in de vorm van deze monsters.

Fendi fur bag bugs baguette Harrods Fendi 2jours lilac bag bugs Harrods

Ook Marc by Marc Jacobs was in de kelder te vinden met de complete zomer collectie. Pretty Pastel kleuren!

Marc by Marc Jacobs Classiq Q Percy Mariska bag Harrods

Morgen laat ik je alle schoenen zien die ik ben tegengekomen tijdens mijn trip.

Vorige post Volgende post

Lees ook