Schoenen, Tassen

Visual Diary Parijs 2014

Visual diary Parijs 2014

Terwijl ik dit typ zit ik in de Thalys terug naar Nederland. Ik geniet nog na van drie heerlijke dagen Parijs. Het weer was heerlijk zonnig, de macarons waren perfect, maar bovenal waren de winkels geweldig! Je t’aime Paris! Ik heb twee volle dagen geshopt en ik vind het oprecht jammer dat het weekend weer voorbij is. Al ben ik direct weer bezig om om een nieuw weekendje te plannen. Maar dan tijdens de sale… Kijk mee naar alle foto’s die ik de afgelopen dagen maakte van al het moois dat ik zag in Parijs. 

Visual diary Parijs 2014 Pierre Herme macaronsMacarons van Pierre Herme. Deze waren ZO lekker!

Ik kwam met een heel duidelijk doel naar Parijs, winkelen! Gelukkig kan je dat héél erg goed in Parijs. Het hotel waar ik in verbleef lag om de hoek van de Rue Saint Honoré, dat is de straat eigenlijk alle beroemde merken zitten zoals Givenchy, Balenciaga, Lanvin, Hermès en Christian Louboutin. Dat hotel had ik niet voor niets uitgezocht natuurlijk. Ook lag het mooie warenhuis Galleries Lafayette op een steenworp afstand en dat was ook zeker geen toeval ;). Uiteraard heb ik tijdens dit weekend nog een mooie aankoop gedaan, maar daarover dinsdag meer!

Vrijdag

Visual diary Parijs 2014 the bag hoarderMijn wandelschoenen voor dit weekend; klassieke degradé Chanel flatjes van een aantal seizoenen geleden.

Visual diary Parijs 2014 Didier Ludot

Visual diary Parijs 2014 Didier Ludot

De eerste stop was het haute couture vintage walhalla van Didier Ludot in het Palais Royal. Wat een prachtige couture kleding! De beige jas is van Dior uit 1965 en zag er nog perfect uit! De tassen en accessoires waren mij net iets te vintage helaas. Maar als je op zoek bent naar écht oude stukken dan is dit de place to be. De etalages zijn zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

Visual diary Parijs 2014 Christian Louboutin

Visual diary Parijs 2014 Christian Louboutin

Er zijn een aantal plekken waar je in Parijs voor in de rij hoeft te staan. Het Louvre, Ladurée en Christian Louboutin zijn berucht om hun rijen. De winkels van Louboutin zijn piepklein dus er mogen steeds maar maximaal 10 mensen tegelijk rondkijken. Na 20 minuten te hebben gewacht mocht ik eindelijk naar binnen! Ik vond niet wat ik zocht helaas. Als je in Parijs op zoek gaat naar Louboutins houdt er dan rekening mee dat elke winkel een ander assortiment heeft. Zo heeft de Rue Saint Honoré vooral de seasonal modellen (héél veel kleur zoals je ziet!), Rue de Grenelle de echte klassiekers en Rue Jean Jacques Rousseau heeft een beetje van beide.

Visual diary Parijs 2014 Natuurlijk moest ik even als een echte toerist poseren bij mijn favoriete winkel. Mijn tas is uiteraard ook een Céline.

Visual diary Parijs 2014 Ninna RicciNina Ricci

Ninna Ricci ken je misschien vooral van de parfums, maar dit oude franse modehuis is bezig met een (trage) comeback. Deze tas zie ik steeds vaker aan de armen van bloggers bungelen. De python versie is inderdaad erg mooi, maar ook weer niet heel bijzonder of vernieuwend.

Visual diary Parijs 2014 Céline

Het intérieur van de Céline winkel op de Avenue Montaigne, deze winkel is recent geopend en is zo mooi! Alle tassen staan op kleur gesorteerd in de winkel en het personeel is ontzettend aardig. Je kan alles proberen en ze laten je graag alles zien. Deze winkel barst trouwens van de exotics. Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien, van python tot lizard en croc, het was er allemaal! Hebben!

Zaterdag

Voor zaterdag stonden de warenhuizen op het programma. Ik hou altijd erg van warenhuizen want je hebt ontzettend veel merken onder één dak. Erg efficiënt dus! Galleries Lafayette is een warenhuis dat je zeker niet mag overslaan, al is het alleen maar om te kijken naar de prachtige glas in lood lichtkoepel. Bij Le Bon Marche ben ik trouwens helemaal vergeten om foto’s te maken haha. Ik was te druk bezig met het genieten van een bepaalde aankoop. Mijn blauwe Céline Trio die ik daar kocht.

Visual diary Parijs 2014 Miss Dior red Prachtige simpele rode Diorissimo bij Dior

Visual diary Parijs 2014 Delvaux BrillantDe Delvaux Brillant waar we laatst Rihanna mee zagen! In het echt nog mooier dan op de foto.

Visual diary Parijs 2014 Stella McCartneyArty Stella McCartney Falabella tassen

Visual diary Parijs 2014 Givenchy NightingaleGivenchy Nightingale tas in prachtig paars
Visual diary Parijs 2014 BalenciagaBalenciaga classic bucket bag in mosterdgeel

Visual diary Parijs 2014 BalenciagaBalenciaga padlock work in bordeaux (dé kleur van dit seizoen!)Parijs 2014 Céline Trio hot pink vs violet blueDe Trio van Céline. De large in hot pink en de small in violet blue (die ik uiteindelijk kocht)Visual diary Parijs 2014 ShouroukTassen van Shourouk
Visual diary Parijs 2014 3.1 Philip Lim PashliDe Pashli van 3.1 Philip Lim in klassiek zwartVisual diary Parijs 2014 Salvatore FerragamoSchattige tasjes van Salvatore FerragamoVisual diary Parijs 2014 Fendi Baguette monsterEen wel heel heftige Fendi Monster Baguette.
Visual diary Parijs 2014 Fendi 2jours small De 2Jours small in turquoise. De perfecte kleur voor de zomer! Visual diary Parijs 2014 LancelTassen van Lancel. Lancel is een merk uit Parijs dat je daar heel veel ziet. Hier in Nederland is het niet echt bekend.Visual diary Parijs 2014 Proenza SchoulerProenza Schouler ontbrak uiteraard ook niet in Lafayette

Parijs was erg geslaagd. Ik ging op zoek naar een nieuwe tas en vond deze uiteindelijk ook. De focus lag niet echt op schoenen, vandaar dat er niet heel veel foto’s van schoenen zijn. Al waren die er zeker ook. Mocht je ook naar Parijs gaan en op zoek zijn naar schoenen, sla Rue de Grenelle dan niet over want dit is dé schoenenstraat van Parijs.

Ik ging naar Parijs met de Thalys en ik kan je dit echt aanraden. Je bent binnen een paar uur in hartje Parijs!

Vorige post Volgende post

Lees ook