Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Fendi 2Jours

Fendi 2Jours zwart

Als ik de tas van mijn dromen zie dan gebeuren er de volgende dingen: ik krijg het spontaan heel warm, ik kan niet meer logisch nadenken en ik maak tientallen foto’s. Als ik in de dagen daarna de afbeelding instel als achtergrond op mijn iPhone en er vervolgens uren naar kijk dan weet ik dat het goed zit. Dan is er sprake van echte liefde. De laatste tas die dit teweeg bracht is de Fendi 2Jours. 

Fendi 2Jours black

Fendi was de laatste paar seizoenen best wel een ingedut merk. In het verleden maakte Fendi enkele IT bags  waar je nu echt niet meer mee gezien wilt worden. De tijd van de grote logo’s en de hevig versierde tassen is wel voorbij. Het is nu de tijd van strakke tijdloze designs, denk aan Céline en Givenchy. Met de 2Jours maakte Fendi in de zomer van 2012 een goede comeback. Een simpele, elegante en goed gestructureerde tas zonder opsmuk en grote logo’s. Precies waar ik van houd en iets dat ik nog zeker niet had (maar niet heus). De 2Jours is hard op weg om de laatste IT bag te worden én om in mijn collectie te komen.

Fendi 2Jours zwart

Er zijn een paar redenen waarom ik deze tas moet hebben. Als eerste heeft de tas de perfecte afmetingen, niet te groot maar ook niet te klein. Ik kan er alles in kwijt wat ik doorgaans meeneem op een dag. Ten tweede is het gebruik van twee soorten leer ongewoon, het geeft een subtiel maar luxe effect. Het saffiano leer aan de voorzijde is ook duurzaam en krasbestendig, wel zo handig. Het Fendi logo is klein geplaatst op de zwart met gouden metalen strip en een losse tag. Heel onopvallend, I like! De tag is afneembaar of het is mogelijk om er je initialen op te laten drukken. Ook heeft de 2Jours een schouderband waardoor je de tas op meerdere manieren kunt dragen. Over je schouder, in je elleboog of gewoon in de hand. Alles bij elkaar opgeteld is de 2Jours misschien wel de perfecte tas voor mij (houd ik mij stellig voor).

Fendi 2Jours amarena

De 2Jours komt in verschillende kleuren, prints en finishes. Deze framboos roze vind ik ook erg mooi, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een 2Jours in basic black. Een klassieke zwarte tas blijft áltijd een goede tas om in te investeren.

De Fendi 2Jours kost 1490 Euro en is te koop bij de shop-in-shop in de Bijenkorf Amsterdam of online via Mytheresa en Net-a-Porter.

Vorige post Volgende post

Lees ook