Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Gucci Bamboo shopper

Gucci Bamboo tote large burgundyDe laatste maanden staat vooral de shopper centraal op woensdag. Mijn zoektocht naar de perfecte werktas is nog steeds niet voorbij. Sterker nog, de zoektocht is geïntensiveerd! Zeker met de decembermaand voor de deur (lees de uitverkoop) is het handig als ik weet wat er op de markt is en wat ik wil (alles dus…). De Gucci Bamboo shopper komt waarschijnlijk niet in de sale, maar is echt een prachtige tas die hoe dan ook een plek op mijn wishlist verdiend. Want ik ben een beetje verliefd geworden op deze tas.

Gucci Bamboo tote large burgundy

In mijn pre-the-bag-hoarder dagen moest ik altijd een beetje gruwelen van Gucci. Ik associeerde het dubbele G logo vooral met fakes uit Turkije en slechte rappers met teveel bling. Niet iets waarmee ik mij kan en wil identificeren. Ik houd van moderne, klassieke tassen met een goed ontwerp en zonder schreeuwerig logo. Toen wist ik nog niet dat Gucci echt een énorm assortiment heeft met de mooiste tassen zonder opdringerig logo. Ik had ook geen idee van de rijke historie van dit modehuis. Gucci is zeker een merk dat je zou moeten overwegen als je een mooie designertas zoekt.

Gucci Bamboo tote large burgundyDetail binnenkant

Het bamboe element vindt zijn oorsprong net na de Tweede Wereldoorlog. Materiaal was schaars en men zocht driftig naar materialen die wel zonder problemen verkrijgbaar waren. Bamboe kwam werd in grote hoeveelheden naar Europa geëxporteerd. De vakmannen van Gucci vonden een manier om het bamboe om te buigen zonder het dat zijn stevigheid verloor. Het was het perfecte materiaal voor een tas.

Gucci Bamboo tote large fuchsiaBamboo shopper in fuchsia <3

Het bamboe hengsel is ook gewoon een heel mooi en bijzonder detail. Deze shopper oogt daardoor een tikje vintage, maar is nog steeds erg ‘2014’ en draagbaar. Deze maat (large) is groot genoeg om een je laptop en papieren in de dragen. De schouderband zorgt ervoor dat je ‘m ook makkelijk kunt meenemen. Pluspunt! De shopper is verder gemaakt van heerlijk zacht generfd leer en de binnenkant van beige canvas. Dat is wel een klein minpuntje; elke vlek zie je dus. Maar verder is dit denk ik de perfecte werktas voor mij. Chiq én handig!

Gucci Bamboo tote large blackBamboo shopper in klassiek zwart

Deze grote Gucci Bamboo shopper is in nog 15 (!) verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De prijs begint bij 1800 euro voor de shopper in een effen kleur en kan oplopen tot zo’n 3500 euro in python. Check Gucci voor meer prijzen en maten. Ik kan niet kiezen welke kleur ik wil. Burgundy is de kleur van dit najaar, zwart is altijd goed en ja die fuchsia… Welke zou jij nemen?

Vorige post Volgende post

Lees ook