Tassen, TBH Secrets

4 tips voor het spotten van een fake designertas online

Fendi monsters shopper blue Tommy Ton NYWF15Het vinden van de perfecte tas is vaak een hele opgave, zeker als het om een designertas gaat. Of je het nou om je allereerste designertas gaat of om een uitbreiding van je collectie met een vintage tas: het is belangrijk dat je geen fake op de kop tikt! Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Op internet vind je honderden verkopers, winkels en andere plekken waar je een (vintage) tas kunt kopen. Maar hoe ga je nooit de fout in? Ik geef je 4 tips voor het spotten van een fake designertas online en voorkom een miskoop!Waarom is een fake designertas nou eigenlijk zo slecht? Ik leg het je in een eerder artikel uit. Het komt er in het kort op neer dat je misschien denkt dat het kopen van een nep tas iets onschuldigs is, maar dat is het totaal niet! Je draagt juist bij aan georganiseerde internationale misdaad, kinderarbeid, het witwassen van geld en nog veel meer. Ai, niet echt iets waar je trots op kunt zijn. Om dit de voorkomen is het dus goed als je een fake designertas kunt herkennen. Maar hoe? Hieronder lees je meer.

1. Check de verkoper

Om er achter te komen of de tas echt is, is het belangrijk om te weten wie de verkoper is. Is het een webshop zoals Net-a-Porter of de Bijenkorf? Dan zit je altijd safe. Heb je een webshop gevonden zonder klinkende naam? Check dan de FAQ’s, zoek naar reviews, google op de naam en check hun social media accounts. Ziet dat er allemaal goed uit? Dan kan je hier met een gerust hart je designertas aanschaffen. Als een webshop er mooi en goed uitziet, dan zit het in 9 van de 10 gevallen ook goed.

Lastiger wordt het bij verkopers op eBay, Marktplaats of op andere ‘vage’ websites. Want hoe weet je dan of een verkoper betrouwbaar is? Het voordeel van eBay is dat kopers feedback kunnen geven op verkopers. Verkoopt iemand fakes, dan krijgt de verkoper een negatieve review. Heb je een verkoper gevonden die veel designertassen verkoopt én een goede feedbackscore heeft? Dan zal die verkoper hoogstwaarschijnlijk authentieke tassen verkopen. Pas op bij particuliere verkopers die een ‘unwanted gift’ verkopen en claimen dat het om de real deal gaat. Vaak gaat het toch om nepperds. Nooit doen dus!

louis vuitton petite malleLouis Vuitton Petit Malle

2. Check de foto’s

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden en dat geldt ook als je het internet afspeurt naar een nieuwe tas. Zie je een stock foto? Alleen bij webshops is het in orde omdat je dan een tas uit voorraad krijgt. Zie je zo’n standaard foto bij een reseller of bijvoorbeeld op eBay? Foute boel! Zorg dat je altijd foto’s ziet van de tas die je gaat kopen. Foto’s van de voor- en achterkant zijn niet genoeg. Je wilt juist ook foto’s hebben van de binnenkant, onderkant en details van de ritsen, logo’s en het hardware. Hoe minder foto’s hoe verdachter.

3. Check de tas

Dit lijkt misschien een open deur. Maar bestudeer de tas op de foto’s alsof je er zo een tentamen over gaat maken. Daarom is het ook zo belangrijk dat je goede foto’s hebt. Het stiksel hoort even gestikt te zijn. Op geen enkele plek mag het stiksel in elkaar overlopen. De naden van een tas horen netjes afgewerkt te zijn. Slordige naden wijzen eigenlijk áltijd op een fake. Want voor kwaliteit betaal je. Zie je ergens een ‘nieuwe’ tas nog in het plastic? Foute boel! Papieren hangkaartjes of ‘authenticity cards’ impliceren dat het om een echte designertas gaat. Maar veel merken hebben zoiets niet eens!

Céline classix box yellowCéline Classic Box

4. Check de prijs

Is de prijs too good to be true? Dan is dat vaak ook zo. Een tas die normaal 1500 euro kost en op internet wordt aangeboden voor 500 euro, kán gewoon niet. Want waarom zou de verkoper, als de tas echt is, geen 1500 of iets minder vragen? Omdat ze uit zijn op een snelle verkoop van hun illegale waar natuurlijk! Vintage tassen zijn vaak goedkoper, maar goedkoop zullen ze nooit zijn. Zo is een vintage Chanel tas nog steeds 60% van de huidige prijs. In sommige gevallen is een vintage exemplaar duurder dan een nieuwe. Maar dat is alleen het geval bij hele bijzondere exemplaren. Over het algemeen geldt dat echte koopjes heel schaars zijn (helaas!).

Wil je het zeker weten? Koop dan je tas altijd in een officiële winkel of bij een goede vintagewinkel waar ze verstand van zaken hebben. Vind je een designertas nog te duur? Wacht dan gewoon tot de uitverkoop! Meer tips over hoe je een designertas moet kopen lees je hier.

 [header via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook