Tassen

Icons: Balenciaga Classic tassen

Balenciaga Classic tassen City headerAls ik een van de it-bags moet noemen van het afgelopen decennium dan is het wel de Balenciaga Classic bag, oftewel de Motorcycle le Dix (of de Lariat). Je zou het niet zeggen maar deze tas die iedereen wel kent, zag in 2001 het levenslicht. 15 jaar later is deze tas nog net zo modern en fashion forward als toen. Deze Balenciaga tas is oprecht een icon te noemen! En had niet veel gescheeld of deze tas was er nooit geweest…

Balenciaga Classic tassen detail

Het is een relatief goedkope designertas in een markt waar de sky de limit kan zijn. Een beetje Chanel tas begint bij zo’n 1500 euro, maar voor dat geld heb je dus al de grootste Balenciaga Classic Work! En dan houd je zelfs nog geld over, klinkt goed toch? De tassen zijn gemaakt van bewerkt lambskin, voelen zacht aan en zijn ook nog eens erg licht. In het begin zullen de tassen nog wat stijf zijn, maar na een tijdje worden ze heel soepel en krijgen ze die typische nonchalante vintage uitstraling.

Het had trouwens geen haar gescheeld of deze tassen waren überhaupt nooit op de markt gekomen. Nicholas Ghesquière toenmalig hoofdontwerper van Balenciaga (nu Louis Vuitton) maakte voor de 2001 runway show een paar prototypes van deze tas. Maar niemand was enthousiast over deze tassen. Behalve modellen zoals Kate Moss. Ghesquière besloot er 25 te maken voor modellen zoals Moss en Gisele Bündchen. En vanaf toen ging het hard, iedereen wilde zo’n tas. De rest is geschiedenis… (bron: Racked).

Ik ben geen Balenciaga expert. Ik kan je dus ook niets vertellen over alle verschillende kleuren, hardware en discontinued modellen van de afgelopen 15 jaar. Voor dat soort info verwijs ik je door naar het Purse Forum waar echte experts je kunnen helpen. Wat ik je wel kan vertellen is hoe jij nu een een iconische Balenciaga tas kunt kopen en wat de prijzen van de verschillende modellen zijn. En dat is ook handig om te weten toch?

Balenciaga Classic tassen

Ik laat je hieronder de (beschikbare) meest populaire modellen zien. Ik zal je lijst zo goed mogelijk up to date houden, maar het is geen 100% complete lijst!

Balenciaga Classic CityCity met classic hardware in Gris Aluminium 1245 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic Mini CityMini City metallic edge in Petale White 1045 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic TownTown met classic hardware in Rose Azalee 1195 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic WorkWork met classic hardware in Gris Glacé 1325 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic VeloVelo met classic hardware in Rouge Coquelicot 1245 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic FirstFirst met classic hardware in Yellow Mustard 1145 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic DayDay met classic hardware in Anthracite/black 925 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic Part TimePart Time met classic hardware in Black 1275 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic Sunday sSunday S met classic hardware in Powder Pink 1145 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic envelope strapEnvelope Strap met classic hardware in Dark Blue 775 euro via Balenciaga

Balenciaga Classic HipHip in classic hardware in Blue Lazuli 525 euro via Mytheresa

Balenciaga Classic Giant PompomMini Pompom met giant hardware in Jaune Citronna 995 euro via Mytheresa

Deze Balenciaga tassen zijn online onder andere te koop in de Balenciaga webshop, Matches, Mytheresa, Net-a-Porter. Offline scoor je zo’n mooie Balenciaga tas onder andere bij Caesar Donna in Rotterdam of de Bijenkorf in Amsterdam.

[Foto header via Matches]

Vorige post Volgende post

Lees ook