Tassen

Balenciaga Arena vs Ikea Frakta shopper

Balenciaga Arena bag vs Ikea FraktaDit bericht is er eentje in de categorie ’te leuk om niet te delen’. Ik werd de hele week bestookt met berichtjes over twee blauwe shoppers. Ongeloof over de Balenciaga shopper die sprekend op de bekende blauwe tas van Ikea lijkt. Nog meer verbazing over het prijskaartje van bijna 2200 euro! Tsja het is wel Balenciaga… En een paar dagen later volgde de hilarische reactie van Ikea op copy cat Balenciaga.

Balenciaga Arena shopper Ikea blue barneysBalenciaga shopper in leer via Barney’s 2145 dollar 

De blauwe Ikea Frakta tas is een alleskunner. Ik heb er een aantal in de berging ligging want ze zijn handig bij verhuizingen, vakanties en als ik een plant bij het tuincentrum wil halen. En natuurlijk als ik bij Ikea shop. En dat zou ik allemaal níet aanraden met de Balenciaga Arena shopper.

En de overeenkomsten zijn erg sterk. Van de felblauwe kleur tot de twee verschillende handvatten aan de tas. Het enige dat nog ontbreekt aan de Balenciaga Arena shopper is een geel logo!

Demna Gvasalia, de hoofdontwerper nu bij Balenciaga, liet zich al eerder door een ‘goedkope’ tas inspireren. Ik schreef nog niet zo heel lang geleden over de Balenciaga Bazar tas. Die is geïnspireerd op een simpele en extreem goedkope boodschappentas.

Lees de reactie van Ikea op de commotie rond de Balenciaga shopper…

Ikea Frakta response to Balenciaga bag

Shop de Ikea Frakta tas voor 60 cent (!) via Ikea. De Balenciaga Arena shopper koop je via Barney’s . Check de andere (gekke) Balenciaga tassen in de webshop van Balenciaga.

Vorige post Volgende post

Lees ook