Schoenen, Tassen

Chanel Métiers d’art Paris Salzburg

Chanel Métiers d'art Paris SalzburgIeder jaar brengt Chanel een Métiers d’art collectie uit. In deze collecties viert Chanel het vakmanschap van Chanel. Met deze shows pakt Karl Lagerfeld. Twee keer zoveel looks dan normaal en de details zijn fantastisch. Het is geen couture, maar wel een show met een duidelijk thema. Voor 2015 is het thema, zoals altijd, Salzburg. Denk aan Sissi, dirndl’s en the Sound of Music. Een tikje truttig en over de top. Maar wel heel erg Chanel.

Bekijk ook zeker de show want die was fantastisch! Alle modellen liepen door het grote Schloss Leopoldskroon in Salzburg en de setting was adembenemend, alsof ze door een museum liepen. Het publiek zat comfortabel in grote stoelen en de modellen liepen heel relaxt langs. Overal stonden kaarsen en buffetten met eten. Wel voor de sier natuurlijk.

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest en ook al is het een beetje cliché, ik kan me helemaal vinden in het romantische beeld dat Karl neer zet met de Paris -Salzburg collectie. Je ziet elementen uit dirndl’s, schaatspakken, fijne warme truien maar ook haast koninklijke prinsessenjurken. Als Sissi bij Chanel zou winkelen zou dit haar collectie zijn geweest. De schoenen heeft Karl simpel gehouden. We zien flatjes, klompen en vooral heel veel hoge rijglaarzen.

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

We zien vooral heel veel bekende Chanel tassen met een winters Salzburg sausje. Zoals ieder jaar zitten er een aantal heftig versierde flap bags tussen, zoals bijvoorbeeld de lichtblauwe tas die Cara Delevingne draagt. De details zijn (nu nog) slecht te zien, maar ik dat het vooral bloemen zijn. Natuurlijk mag de bekende Boy bag niet ontbreken. De Boy bag hieronder heeft geen ketting als schouderband meer maar een brede leren band. Ook zien we een Boy bag met een extra handvat. Deze worden ongetwijfeld de populairste tassen uit de collectie.

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

  • Chanel Métiers d'art Paris Salzburg

De Métiers d’art Paris Salzburg collectie is vanaf augustus volgend jaar verkrijgbaar bij de Chanel boetieks. Wil je meer informatie over deze collectie of over Chanel? Check dat Chanel.com. Hier vind je de prijzen van de verschillende Boy bags.

Vorige post Volgende post

Lees ook