Schoenen, Tassen, TBH Secrets

De 5 beste vintage webshops: goedkope designer tassen en schoenen

De vijf beste webshops voor designer tassen en schoenen

Door de crisis gaan we misschien met zijn allen bewuster om met ons geld. Nu deed ik dat al voor de crisis want er schuilt echt een gierige Hollander in mij. Zo is een van mijn vuistregels al jaren ‘never pay retail’. Ik vind het doodzonde om de volle mep te betalen als een paar weken later de sale begint. Ook voor mijn designer items betaal ik zelden de gewone prijs. Het internet biedt héél erg veel mogelijkheden om het koopje van de eeuw te scoren. Kijk mee naar een aantal van mijn favoriete webshops.

Door de jaren heen ben ik een volleerd koopjesjager geworden en heb ik een huis vol met trofeeën aka aanwinsten. Van Creuset pannen tot Valentino schoenen, ik kocht alles met een dikke vette korting. En dat voelt goed! Als je eenmaal iets hebt gescoord met 70% korting dan wil je ook niet meer ergens de hoofdprijs voor betalen. Tenzij het echt niet anders kan, want ik geef ook onmiddellijk toe dat je niet altijd voor een stuiver op de eerste rij kan zitten.

1. Tweedehands tassen op eBay

Het is niet echt een webshop maar meer een marktplaats waar je bijna alles kunt vinden. Het hebben van engelengeduld en een killer instinct is wel een vereiste. Je vindt hier veel tweedehands designerkleding, tassen en schoenen maar er is een hele grote dikke vette maar; 90% van het aanbod op eBay is fake. Dus weet waar je op biedt voordat je een te dure nepperd hebt gekocht. Maar als je geduld hebt en je neemt wekelijks de tijd om het aanbod door te spitten dan vind je zeker een goede deal. Een tip voor de echte die hards onder ons, het aanbod verschilt per extensie. Dus zoek je een Franse designer, zoek dan op eBay.fr, voor Engelse designers slaag je het beste op eBay.co.uk. Da’s nog goed voor je talenkennis ook. Ik zoek ook altijd binnen Europa om extra invoerkosten te vermijden.

eBay screenshot louboutin

2. Designer-Vintage.nl

Deze Nederlandse website heeft verreweg het grootste aanbod in, heel verrassend, designer vintage. Ook deze site opereert vanuit het idee van vraag en aanbod. Hier kunnen particulieren uit de hele wereld, maar voornamelijk uit Europa, hun tweedehands designer waar aanbieden. Een team van Designer-Vintage beoordeelt iedere advertentie of het artikel echt is of niet dus de kans is erg klein dat je een fake koopt. Ze hebben erg veel Chanel, Hermès en Louis Vuitton online maar het aanbod wisselt dagelijks.Het fijne is dat er een duidelijke omschrijving van het artikel bij staat, eventuele gebreken worden ook altijd vermeld. Zodat je niet voor verassingen kom te staan als je de tas eenmaal in huis hebt. Ik kijk regelmatig of ik hier een koopje kan scoren, maar ik vis helaas altijd achter het net. Als je een eigen VIP boutique opent om je eigen spullen te verkopen dan krijg je ook nog eens 24 uur eerder toegang tot alle nieuwe advertenties!

Designer Vintage screenshot

3. Labellov.com

Labellov is geen marktplaats maar een echte tweedehandswinkel met een online shop. Ze kopen zelf in of ze werken op basis van concessie. Labellov probeert iets van jou te verkopen en op het moment dat het lukt ontvangen zij een vergoeding. Deze constructie is erg gebruikelijk in het buitenland (Resale Royalty op TLC anyone?) Op deze site vind je erg veel Chanel, Hermès maar natuurlijk ook het Belgische Delvaux. Ik houd deze site goed in de gaten zodat ik hopelijk binnenkort een pre loved Delvaux kan kopen.

Labellov screenshot

4. Salon Heleen Hulsmann

Ik ben pas sinds kort bekend, via Instagram nota bene, met deze tweedehands designerwinkel. Een groot voordeel, voor mij, ten opzichte van traditionele tweedehands winkels is dat er geen vintage verkocht wordt. Alle stukken die Heleen Hulsmann verkoopt komen uit recente collecties en zijn meestal minder dan drie jaar oud en moeten in goede conditie zijn. Het is helaas geen winkel waar je even naar binnen kunt lopen, je moet hiervoor een afspraak maken met een medewerker. Maar dat is het zeker waard als ik het aanbod bekijk! Ook hier geldt dat de beste items binnen no time weg zijn. De foto’s zijn ook met veel zorg en aandacht gemaakt zodat je goed kan zien waar je mee te maken hebt.

Salon Heleen Hulsmann screenshot

5. Vestiaire Collective

Deze Franse resale community zoals ze zichzelf noemen is een drukbezochte marktplaats en designer heaven. Zoek je iets speciaals, grote kans dat je hier hier gaat vinden. De prijzen zijn niet altijd per se goedkoper, want ja het blijft een plek van vraag en aanbod, dus het kan voorkomen dat die ene speciale hard to find Céline tas een stukje duurder is dan de adviesprijs. Vestiaire Collective claimt dat ze alle advertenties controleren op echtheid, maar ik zou zelf ook altijd goed opletten. De omschrijvingen zijn vaak in het Frans en nogal summier, ook zijn de foto’s niet altijd even scherp en duidelijk. Ook hier geldt weer dat je goed moet zoeken om dat ene pareltje te vinden. Alleen het label ‘Oops Sold!’ is soms een beetje jammer als je nét iets hebt gevonden dat je graag wilde hebben.

Vestiaire Collective screenshot

Maar hoe weet je nou zeker of die prachtige vintage of tweedehands tas de real deal is? Met deze tips voorkom je dat je online een fake designertas koop!

Vorige post Volgende post

Lees ook