Tassen

De duurste Hermès Birkin ooit geveild in Hongkong

Birkin 35cm fuchsia porosus crocodile most expensiveOp 1 juni vond in Hongkong een van grootste veilingen van tassen ever plaats. Azië is een enorme groeimarkt voor Europese luxe merken dus de veiling van Christies bevatte bijna 400 stuks Hermès, Chanel, Dior en Céline tassen. Er werd meteen een nieuwe recordprijs betaalt voor deze roze Hermès Birkin. Een anonieme bieder bood ruim 200.000 (!) euro voor deze Birkin. Om precies te zijn een Birkin 35cm in fuchsia Porosus Crocodile met witgoud en diamanten hardware. De duurste tas ooit dus!

Birkin 35cm fuchsia porosus crocodile detailDetail van de duurste tas ooit verkocht

Het vorige record van de duurste handtas ooit was een tas van Elizabeth Taylor die voor 195.000 euro van eigenaar verwisselde. Het zijn astronomische bedragen voor tassen en de markt voor exclusieve tassen begint op die van kunst te lijken. De sky is the limit! Want als een rijke Aziaat een tas (of kunst) wilt hebben, dan heeft hij daar ook alles voor over.

Maar hoe bijzonder is deze tas nou eigenlijk? Is dit het echt waard? Een Hermès Birkin van krokodillenleer is best zeldzaam, maar vooral heel erg duur. Ze zijn te koop vanaf zo’n 40.000 euro en eigenlijk alleen weggelegd voor de vaste VIP klanten. Ben je dat niet? Dan kan je terecht bij resellers, eBay of via een veiling zoals Christies. Dan betaal je meestal wel heel veel meer. Maar als je puissant rijk bent, dan kijk je natuurlijk niet op een paar duizend euro.

Het is een Birkin 35 in fuchsia krokodillenleer uit 2014 met massief witgouden hardware ingelegd met diamanten. De tas is bijna helemaal nieuw en dat is altijd goed voor de prijs. Het lijkt mij ook zonde en een beetje eng om met zo’n dure tas over straat te gaan. Zou er ook een bodyguard bij geleverd worden?

Nog een paar andere highlights uit de veiling:

Hermès Kelly 25cm blue jean porosus crocodile most expensiveHermès Kelly 25cm in blue jean Porosus krokodillenleer  hamerprijs 50.000 euroHermès Kelly 32 sellier ostrich tangerineHermès Kelly 32 sellier Tangerine in struisvogelleer hamerprijs 15.000 euroHermès Kelly Cut bordeaux porosus palladium hardwareHermès Kelly Cut in bordeaux Porosus krokodillenleer hamerprijs 18.000 euro

De Aziatische markt wordt steeds groter en groter dus ik verwacht niet dat dit record lang blijft staan. Want als de vraag vanuit Azië toeneemt, dan neemt de prijs ook toe! Check de hele catalogus van Christies voor alle geveilde tassen (geeft een mooi overzicht met de prijzen van Hermès en Chanel tassen). De totale opbrengst van deze veilig was ruim 5.4 miljoen euro! Whoa!

Zou jij ooit zo veel geld aan een tas uitgeven?

Vorige post Volgende post

Lees ook