Schoenen, Shoe Sunday

Sophia Webster x Barbie

Sophia Webster Barbie doll sandalen

Sophia Webster heeft het er maar druk mee. Sinds haar eerste eigen schoenencollectie in 2013 gaat ze de ene samenwerking aan met de andere. Zo maakte ze al een collectie voor J.Crew en nu heeft ze een heuse mini collectie voor Barbie gemaakt. Of nouja, een Barbie collectie voor echte vrouwen (en kinderen). Denk aan een collectie met héél veel roze en de speelsheid van Sophia Webster. Ik ben fan!

Sophia Webster Barbie Chiara butterfly

“Het maken van een collectie voor Barbie is altijd een droom voor mij geweest. Het is nog specialer dat ik voor het eerst flats voor haar mag ontwerpen.” – Sophia Webster

Flatjes? Inderdaad! Barbie krijgt voor het eerst in haar leven naast pumps ook flatjes en sneakers. Ik vind dat een heel goed initiatief. Natuurlijk zijn hoge pumps mooi en een ideaalbeeld, maar als we realistisch zijn loopt niemand de héle dag op pumps. Ballerina’s of sneakers zijn minstens net zo mooi en het wordt tijd dat Barbie dit ook draagt.

De Barbie collectie bestaat uit heel veel roze versies van bekende Sophia Webster schoenen zoals de Chiara Butterfly stiletto pumps, maar ook de Riko sneakers en de pumps met de bekende speech bubble.

Sophia Webster Barbie Riko sneakers Sophia Webster Barbie pumps Sophia Webster Barbie slip on sneakers

Ik vind dit zo’n leuke collectie! Toen ik klein was speelde ik zoals elk meisje met Barbies en nu ik groot ben brengen dit soort collecties (de Vans x Disney is ook zo’n collectie) mij terug naar die tijd. En ik ben sowieso fan van Sophia Webster, deze Flamingo sandalen zijn toch helemaal het einde? Ik vind het wel jammer dat er geen tassen in deze collectie zitten.

Deze Barbie collectie is vanaf donderdag te koop via Selfridges en SophiaWebster.com. De prijzen zullen vergelijkbaar zijn met de rest van haar collectie. Is deze Barbie collectie niets voor jou? Sophia Webster komt binnenkort óók met een speciale Coca Cola collectie!

[foto’s via FootwearNews]

Vorige post Volgende post

Lees ook