TBH Favorites, Winkels

TBH Favorites: de Bijenkorf

Winkelbeeld de Bijenkorf Gucci Shop

Een van mijn favoriete winkels is de Bijenkorf. Nu zal dat voor de mensen die mij kennen geen verrassing zijn. Al zo lang ik mij kan herinneren kom ik graag in deze winkel. Als klein kind hield ik niet bijzonder veel van winkelen, maar als mijn ouders naar de Bijenkorf in Eindhoven gingen wilde ik maar al te graag mee. Toen ik in 2005 naar Utrecht verhuisde werden filiaal Utrecht en Amsterdam mijn favoriete filialen. Ik wil je graag uitleggen waarom de Bijenkorf in mijn top 3 meest favoriete winkel aller tijden staat.

Het assortiment van de Bijenkorf

De belangrijkste reden is misschien wel dat de Bijenkorf een warenhuis is waar je bijna álles kan vinden. Het is geen Harrods of Selfridges met een enorme food court, maar verder hebben ze er alles wat mijn hartje begeert. Cosmetica? Check. Schoenen? Check. Huishoudelijke gadgets? Check. De laatste mode? Jazeker! Ik hou heel erg van mooie dingen en in de Bijenkorf vind je héél veel mooie dingen. Ik word ontzettend hebberig bij alle handige keukenmachines en tools en op de schoenen- en lederwarenafdeling (zeker in Amsterdam) ben ik al helemaal niet meer te houden. De laatste jaren is het assortiment van de Bijenkorf echt stukken beter geworden met de komst van vele internationale topmerken zoals bijvoorbeeld een shop in shop van Louis Vuitton en Hermès maar ook kledingmerken zoals Sandro, Acne, Victoria Beckham en accessoires van Valentino, Fendi, Céline, Proenza Schouler etc etc. Ik ben fan! Ik weet zeker dat dit de komende jaren nog uitgebreid zal worden. Stel je voor dat er ook een Chanel, Dior of Tiffany’s shop in shop komt of een Christian Louboutin boetiek op de schoenenafdeling?!

Winkelbeeld de Bijenkorf Louis Vuitton Shop

De Bijenkorf Card

Ik ben één met mijn Bijenkorf Card. De Bijenkorf Card is naast een gewone credit card ook een ‘exclusief’ membership wat inhoudt dat je alle magazines thuis krijgt (leuk!), maar ook wordt uitgenodigd op speciale koopavonden (nog leuker!) en kan profiteren van extra korting (het allerleukst!). Ook spaar je met je credit card voor punten die weer geld waard zijn in de Bijenkorf. Zo heb ik met deze punten al een Moooi Random Light bij elkaar gespaard, een hoop MAC cosmetica maar ik heb er ook bijvoorbeeld gedeeltes van tassen of schoenen mee betaald. Mijn credit card gebruik ik eigenlijk overal waar een Mastercard geaccepteerd wordt dus ik spaar overal punten die dan ook in rap tempo oplopen. Eigenlijk is het gewoon gratis geld!

De korting

Ik ben mij er zeker van bewust dat winkels met een klantenkaart (zoals de Bijenkorf met de Bijenkorf Card) mensen graag verleiden met extra korting tot het doen van aankopen omdat zij hun beste klanten blijken te zijn en ook echt veel meer besteden dan een gewone klant. Je gaat automatisch meer kopen dan je eigenlijk van plan was alleen maar omdat er ergens korting op zit. Vrouwen schijnen hier erg gevoelig voor te zijn en dat kan ik alleen maar bevestigen want ook ik kijk echt uit naar deze kortingen.

Winkelbeeld de Bijenkorf Fendi Shop

De sale van de Bijenkorf

Naast de speciale kortingen op bepaalde avonden heb je natuurlijk ook de gewone sale die twee keer per jaar plaatsvindt. En oh boy oh boy wat houd ik van deze uitverkoop! Waar sommige winkels met een magere 20% de uitverkoop starten begint de Bijenkorf vaak al met 30 of zelfs 50% korting. Ze moeten écht van hun oude voorraad af en dat merk je echt in hun aanpak van de uitverkoop. Ze gaan zelfs door tot 70% korting aan het einde van het seizoen en met een beetje geluk vind je dan nog echte pareltjes. Ieder seizoen weer heb ik een enorme haul waar ik erg trots op ben. Zo kocht ik afgelopen winter o.a. een prachtig jurkje van Diane von Furstenberg en zwarte Valentino Rockstud flatjes voor een prijs die bijna too good to be true was. Maar bij de Bijenkorf was het gewoon true. Ik verheug me dan ook ontzettend op de zomer sale die over een kleine twee weken begint. Ik sta al in de startblokken…

De service van de Bijenkorf

Over het algemeen is de service van de Bijenkorf goed. Met name die van het personeel in de shop in shops. Ik word altijd erg vriendelijk geholpen bij Hermès en het de sale assistants nemen ook echt de tijd voor me. Het personeel van de Bijenkorf zelf is heel wisselend, de ene keer word ik fantastisch geholpen maar een andere keer komt het stoom me uit de oren. Tot 10 tellen en denken aan de amazing deal en de bijpunten die ik net heb gescoord verzachten de slechte service weer. Er is ruimte voor verbetering, zeker als ik de service vergelijk met die van warenhuizen in het buitenland.

Mocht er geen Bijenkorf bij je in de buurt zitten. De webshop is ook héél erg fijn.

Al met al ben ik een zeer tevreden klant van de Bijenkorf. Maar er is meer, de Bijenkorf heeft ook een hele rijke en interessante historie waar ik zelfs op ben afgestudeerd. Wist je bijvoorbeeld dat de Bijenkorf in de jaren 50 een museumfunctie had? Zo maakten ze op de woonafdeling tentoonstellingen (waarvan niks te koop was!) om de klant te laten zien hoe een modern huist eruit moest zien. Helemaal volgens de denkbeelden van beroemde modernistische ontwerpers zoals Martin Visser, Gerrit Rietveld en Charles Eames. Enfin, dit is weer een heel ander verhaal waar ik ook nog uren over door kan gaan.

Vorige post Volgende post

Lees ook