Tassen

The making of: Loewe Elephant bag

Loewe Elephant bag pink

Jonathan Anderson zet het Spaanse Loewe steeds meer op de kaart. Eerst kwam de Puzzle bag en nu komt hij met de Elephant bag. Geen nieuw ontwerp, de olifant bestond al als schattige kleine coin purse. Maar Anderson vond het tijd voor een grote draagbare variant. Ik laat vandaag zien hoe deze tas wordt gemaakt.

Loewe Elephant bag redLoewe Elephant bag yellowElephant bag via Loewe 990 euro

Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van tassen in de vorm van een dier voor volwassen. Die zijn vaak toch kinderachtig en ogen bijna altijd goedkoop. Ik laat dat soort tassen liever aan kinderen over. Maar de Loewe Elephant bag is echt enorm cute. En belangrijker nog het is smaakvol gedaan. Als volwassen vrouw kom je hier prima mee weg.

Iedere tas begint natuurlijk met een patroon. Deze olifant is verrassend simpel opgebouwd uit twee stukken; een lijf en de onderkant. De tas wordt op een origami-achtige manier gevouwen tot een olifant. Een slurf en de oren maken de tas zo herkenbaar. Simpel maar effectief!

Loewe Elephant bag making of Het patroon en de toolsLoewe Elephant bag making ofDe olifant wordt al zichtbaar!Loewe Elephant bag making ofWat edge paint om de oren te benadrukkenLoewe Elephant bag making ofKlaar!

Shop de Loewe Elephant bag nu via Loewe voor 990 euro.

[Foto’s via Vogue Italië]

Vorige post Volgende post

Lees ook