Schoenen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Balenciaga Race Runner sneakers

Balenciaga Race Runner sneakers pink blueDe fijnste schoenen ever? Het enige paar dat ik mee zou nemen naar een onbewoond eiland? Ik denk dat dat sneakers zijn. Het ideale paar zit lekker en ziet er ook nog eens goed uit. Toen ik deze zomer in Gent was, zag ik bij Sevens (een van de mooiste schoenenwinkels ever) de Balenciaga Race Runner sneakers. En zoals dat wel vaker gaat met mooie schoenen; ze gaan maar niet uit mijn hoofd…
Balenciaga Race Runner sneakers black

De Balenciaga Race Runner sneakers zijn vrij understated. Geen groot logo, geen uitgesproken kleuren en het model is aan de ene kant standaard maar aan de andere kant een beetje futuristisch. Door slim gebruik van materiaal en kleur zijn dit toch hele originele designersneakers. Elk model Race Runner sneakers heeft een eigen combinatie van neopreen, leer, suède, mesh en jersey. En ook nog eens in verschillende kleurcombinaties die als een abstract schilderij doorlopen in de zool.

Deze sneakers hebben weliswaar veters, maar je trek ze aan als een sok of slipons. Een beetje zoals de Nike Free Runners. De neus is voorzien van mesh, een knipoog naar echte sportschoenen. Maar dat zijn deze schoenen zeker niet. Het meest opvallende detail is de zwarte brede elastische band op de neus die doorloopt in de zool. Die trouwens verder geen functie heeft.

Balenciaga Race Runner sneakers yellowBalenciaga Race Runner sneakers redBalenciaga Race Runner sneakers grey Balenciaga Race Runner sneakers red yellow

En de prijs? Die ligt rond de 465 euro. Flink wat geld voor een paar sneakers, maar best normaal voor een paar echte designersneakers. Ik ben er nog niet helemaal uit welke kleur ik zou willen. Of all black (lekker saai!), of juist in een mooie contrasterende kleurencombinatie. Als ik de knoop het doorgehakt dan lees je dat hier zeker terug.

Vind je dit paar sneakers ook zo mooi? Bestel ze dan via Balenciaga of bij grote webshops zoals Mytheresa en Net-a-Porter. In Nederland zijn deze Balenciaga sneakers te koop via de Bijenkorf in Amsterdam of Paul Warmer. In België o.a. bij Sevens in Gent (aanrader!).

Vorige post Volgende post

Lees ook