Schoenen, Shoe vs Shoe

Adidas Stan Smith vs Isabel Marant Bart sneakers

Isabel Marant Bart Adidas Stan SmithVoor welk artikel moet je dit seizoen direct naar de winkel hollen? Witte sneakers! Yes, deze nineties trend is helemaal terug van weggeweest. Investeer nu in een  paar en je bent het komende seizoen helemaal on trend. Maar kies je nu voor de klassiekers van Adidas of kies je voor een paar van Isabel Marant met het perfecte vleugje Parisian chic? Vandaag in Shoe vs Shoe vergelijk ik deze witte sneakers.

Phoebe Philo Stan Smith sneakersDe witte sneaker trend is gestart door de herontdekking of herwaardering van de Adidas Stan Smith sneakers uit 1973. Inderdaad herontdekking want ze waren eigenlijk al uit productie genomen. Phoebe Philo, de hoofdontwerpster van Céline én trendsetter, draagt deze wit met groene retro sneakers al enkele seizoenen. En alles wat zij doet, maakt en draagt wordt bijna direct overgenomen door mensen uit de fashion wereld zoals bloggers maar ook bijvoorbeeld Kanye West. Daarom heeft Adidas aan het begin van dit jaar de Stan Smith sneakers (vernoemd naar de tennis pro) opnieuw uitgebracht.

  • Isabel Marant Bart sneakers detail

  • Adidas Stan Smith sneakers detail

Detail op de hiel van Isabel Marant Bart en Adidas Stan Smith

En inderdaad, sinds dit jaar zie je deze opvallende witte sneakers met meestal groene details (of oranje en navy) overal in het straatbeeld opduiken. Toen ik afgelopen weekend in Parijs was zag ik een hoop elegante Parisiennes maar ook mannen met deze hippe sneakers. En denk je aan Parijs en sneakers, dan denk je aan vast ook aan Isabel Marant. Zij heeft (of had?) al een aantal seizoenen een dikke hit met de wedge sneakers zoals de Bobby. Nu zijn er dan de Bart sneakers, duidelijk geïnspireerd op de Adidas Stan Smith sneakers.

Isabel Marant Bart sneakersIsabel Marant Bart sneakers

Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten? De grootste overeenkomst is direct duidelijk, dat is het uiterlijk. Ze zijn beide gemaakt van wit leer met een subtiel kleur detail bij de hiel en stiksel of perforaties aan de zijkant. En verder lijken ze echt héél erg op elkaar. Alleen de prijs is anders. Het designer paar van Isabel Marant kost 280 euro tegenover de 95 euro van het originele Adidas paar. Het is maar net voor welk merk je voorkeur uitgaat, maar ik zou voor de originele én goedkopere sneakers gaan.

Adidas Stan Smith sneakers detailAdidas Stan Smith sneakers

Wil je juist een hele luxe en speciale uitvoering van de Adidas sneakers hebben? Misschien zijn de Adidas x Raf Simons sneakers iets voor jou. Raf Simons, nu de hoofdontwerper van Dior, heeft de Stan Smith sneakers onder handen genomen. De bekende strepen uit het logo van Adidas zijn nu vervangen door een grote geperforeerde R én de prijs is net als het paar van Marant verdriedubbeld.

Adidas Stan Smith Raf SimonsAdidas x Raf Simons

De originele Adidas Stan Smith sneakers kosten 95 euro en zijn online te koop via Adidas. De Adidas by Raf Simons sneakers kosten 280 euro en zijn verkrijgbaar via Mytheresa. Ga je toch liever voor de Isabel Marant sneakers, deze koop je ook voor 280 euro via Mytheresa.

[foto’s Phoebe Philo via Elle]

Vorige post Volgende post

Lees ook