Winkels

Eerste indruk Hudson’s Bay Den Haag

Hudson's Bay schoenen

Na het wegvallen van de V&D was er ineens ruimte voor nóg een warenhuis naast de Bijenkorf in Nederland. Het Canadese Hudson’s Bay waagt een gokje in Nederland. Hudson’s Bay is een warenhuis met een assortiment net ‘onder’ de Bijenkorf. Niet goedkoop maar ook niet extreem duur dus. Nieuwsgierig als ik ben, bracht ik donderdag alvast een bezoekje aan Hudson’s Bay Den Haag. 

Hudson's Bay tassenLove Moschino

Ik bezocht Den Haag omdat ik daar op dit moment werk. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om naar Amsterdam. Maar daar doe ik binnenkort zeker verslag van!

Hudson’s Bay had deze week de grand openingen in verschillende steden. Ook de luxe outletwinkel Saks Off 5th is sinds deze week open in Rotterdam en gaat binnenkort in Amsterdam open. Heel spannend wat deze winkels toe gaan voegen aan het huidige aanbod. Maar het belangrijkst is natuurlijk of je er een beetje leuk kan winkelen.

Hudson’s Bay Den Haag

Ik kan het natuurlijk nog niet vergelijken met de grote winkel in Amsterdam. Mijn eerste indruk is een hele nette, ruim opgezette winkel. Met mooie betaalbare merken. Volgens mij is het assortiment wel iets minder uitgebreid dan de flagship store, maar dat heeft met ruimte te maken.

Hudson's Bay LancasterLancasterHudson's Bay Rebecca MinkoffRebecca Minkoff

Tassen bij Hudson’s Bay

De luxe merken die ik onder andere zag in Den Haag:

LXR & Co

Hudson's Bay LXR & CoLouis Vuitton bij LXR & Co

Ook nieuw zijn de tassen van LXR & Co. Of nouja nieuw, hier vind je tweedehands designertassen. Ontdek hier vooral veel Louis Vuitton, Prada en Gucci. De prijs voor bijvoorbeeld een Louis Vuitton Speedy is aan de hoge kant en de andere modellen die ik zag liggen, zijn wel echt oud. Leuk om te zien, maar niet per se om te kopen denk ik. Online vind je véél betere opties!

Echte nieuwe designertassen hebben ze niet dus het is interessant dat je bij Hudson’s Bay terecht kan voor een tweedehands exemplaar. Toch liever een nieuwe? Dan moet je bij de concurrent de Bijenkorf zijn.

Schoenen bij Hudson’s Bay

Hudson's Bay schoenen

De schoenenafdeling zag er ook prachtig uit. Veel banken om op te zitten, de herfstcollectie mooi uitgestald op de afdeling en een lange sneakerwand met veel keus. De luxe merken die ik onder andere zag in Den Haag:

  • MM6 Maison Martin Margiela
  • Circus by Sam Edelman
  • Nine West
  • Unisa
  • Karl Lagerfeld

Hudson's Bay sneakersSneakerwand

En?!

Hudson’s Bay is een prachtige winkel. De winkel is ruim opgezet met mooi meubilair en veel personeel. Met merken die je niet in iedere winkel kan krijgen. Ik denk dat het een fijne toevoeging is aan steden zoals Den Haag. Het is geen Bijenkorf maar dat probeert Hudson’s Bay ook niet te zijn. Het assortiment is jonger en betaalbaarder.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is de uitverkoop straks. Prijzen ze een beetje lekker af? Dat weten we pas als de uitverkoop in december begint.

Hudson’s Bay vind je vanaf nu in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De winkels in Leiden, Maastricht, Almere, Breda en Zwolle gaan binnenkort open. Woon je niet in de buurt van een Hudson’s Bay? Geen probleem, ze hebben natuurlijk óók een webshop.

Vorige post Volgende post

Lees ook