Schoenen, Tassen

Nieuw: Mansur Gavriel schoenen voor lente 2016

Mansur Gavriel schoenen

Het populaire New Yorkse label Mansur Gavriel heeft deze week een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf de lente/zomer 2016 collectie breiden ze het assortiment uit met een heuse schoenencollectie. Deze schoenen én een aantal nieuwe tassen presenteerden ze deze week tijdens de New York fashion week. En het is een echte Mansur Gavriel collectie geworden met simpele vormen en mooie kleuren. Zouden deze schoenen net zo’n hit worden als de bucket bag?

Mansur Gavriel NYFW presentation ss16

De Mansur Gavriel schoenen zijn simpel, net als de tassen. We zien veel suède, dikke blokhakken en jaren 90 muiltjes. Deze collectie is niet voor iedereen omdat er eigenlijk maar één model is met een paar kleine variaties in hakhoogte en kleur. Je moet dus erg van dit model houden. Ik had liever gezien dat ze ook gewone pumps, ballerina’s of sneakers (in die kleuren!) hadden toegevoegd aan de collectie.

De tassen zijn ook veel minder draagbaar dan de tassen, zoals de bucket bag, waarmee Mansur Gavriel groot is geworden. De Circle bag is een grote platte ronde tas. Het lijkt een beetje op een vintage hoedentas. De tas lijkt me niet heel praktisch want je moet de tas steeds neerleggen om ‘m helemaal open te ritsen. Een andere model was een platte clutch en een kleine dokterstas die je ook als clutch draagt.

mansur-gavriel-nyfw-presentation-instagram1 Mansur Gavriel NYFW presentation ss16 Mansur Gavriel NYFW presentation ss16

Ik ben nog niet helemaal fan van deze collectie. Het kleurenpallet is wél erg geslaagd, maar de modellen vind ik nog niet zo. Ik houd het voorlopig alleen bij mijn Mansur Gavriel bucket bag. Ik denk dat we volgend jaar zullen zien of Mansur Gavriel een blijvertje is of een eendagsvlieg.

Mansur Gavriel is nog niet in Nederland te koop. Wel kan je online terecht bij webshops zoals Net-a-Porter, Matches en Anita Hass. Kijk voor meer informatie over de tassen en schoenen op MansurGavriel.com.

[Header via Footwear News]
[Foto’s via Instagram]

Vorige post Volgende post

Lees ook