Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Mark Cross Grace box

Mark Cross Grace box python

Als er één model tas is waar ik instant verliefd op kan worden, dan is het wel een simpele recht toe recht aan (crossbody) tas. Het liefst zonder frutsels maar wel uitgevoerd in een mooie leersoort. Als het even kan in bijvoorbeeld slangenleer. Mark Cross heeft zo’n perfecte tas. De Mark Grace Box is een klassieke crossbody tas in de vorm van een mini koffertje. En nog leuker is dat deze tas ooit werd gemaakt voor Grace Kelly.

Grace Kelly Mark Cross Grace box Rear WindowGrace Kelly met haar Mark Cross tas in de film Rear Window

Iedereen kent wel de Kelly bag van Hermès, maar de Grace box is de enige tas die ook écht speciaal voor Grace Kelly is gemaakt door Mark Cross. De Kelly bag bestond al en is later naar haar vernoemd. De Grace box werd gemaakt voor haar rol in de thriller Rear Window uit 1954. De hedendaagse variant van de Grace box is wat strakker en moderner maar lijkt nog steeds op het kleine koffertje uit de film.

Het Amerikaanse Mark Cross heeft een rijke historie. In 1845 begon Mark Cross in Boston met het maken van zadels. Al gauw begon hij ook met het maken van luxe lederwaren voor rijke Amerikanen. Naar voorbeeld van Europese merken zoals Hermès, Delvaux en Goyard. Het duurde ook niet lang voordat het merk zich vestigde in Frankrijk. Helaas stopte het merk in 1990 nadat verschillende eigenaars het merk hadden overgenomen. Maar in 2011 werd het merk weer nieuw leven in geblazen. I love tassen met een historie! En Grace Kelly is ook een echt stijlicoon. Genoeg redenen om deze tas op mijn wishlist te zetten.

Mark Cross Grace box blackLarge Grace box in classic black via Matches 1825 euroMark Cross Grace box ochre blueSmall Grace box via Matches 1605 euro

Elke uitvoering van de Grace box is mooi. Van de simpele versie in zwart of beige (die in Suits te zien is) die perfect is voor iedere dag (Alexa Chung draagt ‘m heel casual met een wit shirt), of de versie in slangenleer voor speciale gelegenheden. De Mark Cross Grace box is afgewerkt met 24k verguld hardware en elke tas is gevoerd in lamsleer. Door het ontbreken van een groot logo is het een hele understated maar luxe tas.

Mark Cross Grace box pythonSmall Grace box in python via Net-a-Porter 2920 euro

Mark Cross is helaas niet te koop in Nederland. Maar webshops zoals Net-a-Porter en Matches verkopen die mooie Amerikaanse merk wel. Anders kun je terecht bij Harrods, Dover Street Markt of Harvey Nichols in London. Meer informatie vind je op MarkCross1845.com.

[Foto Rear Window via Mark Cross]

Vorige post Volgende post

Lees ook