Bag vs Bag

Off-White vs Céline small cabas

Off White vs Céline cabas

Off-White is niet meer weg te denken uit het modebeeld van nu met hun eigen stijl. Je ziet veel imitaties van hun industriële stijl en is dat niet the highest form of flattering?! Toen ik deze Off-White tas zag, dacht ik meteen dat ik ‘m wel eens eerder had gezien. En dat leek te kloppen. Zonder de tekst lijkt deze tas sprekend op de onopvallende Céline small Cabas. Wie imiteert wie?!

Céline small cabas detail blackLogo detail van de Céline tas

De Céline Cabas is zo’n tas die je makkelijk over het hoofd ziet. Niet een heel spannend ontwerp maar gewoon een fijne goede tas. Céline maakt wat mij betreft echt de beste no nonsens tassen. Hallo Trio en Box!

Een lange schouderband, één groot vak en dat is het. Het is een tas die op mijn wishlist staat maar eigenlijk ook weer niet. Want er zijn zoveel meer tassen die om mijn aandacht schreeuwen. Zoals die van Off-White. Met het opvallende “SCULPTURE” als tekst. Is deze simpele tas een beeldhouwwerk? Of wat wil Off-White hiermee zeggen? Ik weet het niet. Kunstig is het wel.

Opvallend vind ik de gelijkenis tussen de twee zwarte tassen. Het zilverkleurige logo van beide tassen is op exact dezelfde plek gezet. En de schouderband. En het stiksel van de tas. Alleen het leer is ietsje anders. Maar je moet wel erg goed kijken. De Off-White tas heeft een streepjespatroon in het saffianoleer, de Céline tas een grained patroon.

Off white detail cabasLogo detail van de Off-White tas

Ook de prijzen doen niet voor elkaar onder. Voor die van Off-White betaal je 675 euro. Toch liever die van Céline? Dan betaal je 850 euro. Twee tassen die qua prijs erg toegankelijk zijn.

Shop de Off-White tas nu via Off-White.com. Céline shop je in de boetiek in de Bijenkorf Amsterdam of bij Azzuro in Amsterdam, Kiki Niesten in Maastricht of Caesar Donna in Rotterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook