Tassen, TBH Favorites, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday 2017 – wat staat er écht op mijn wishlist?

Chanel classic quilted flats Instagram via Yasmin_dxb

Terugkijkend op al mijn Wishlist Wednesday artikelen van het afgelopen jaar kwam ik tot de conclusie dat geen enkel paar schoenen of tas het tot mijn collectie heeft gered. Ik heb vooral dingen geshopt die níet of in de voorgaande jaren op mijn wishlist stonden. Bijvoorbeeld Chloé flats, een derde Céline Trio (oeps) of mijn favoriete tas van 2016 de Chanel WOC. Maar welke items wil ik volgend jaar écht kopen?

Key items voor 2017

Volgend jaar word ik 30 en dat is natuurlijk een mijlpaal. Dan ben ik ook bijna 10 jaar bezig met het kopen van designertassen. De exacte datum waar het ‘misging’ weet ik niet precies ;). Ik zei altijd dat ik voor mijn 30e wel een Hermès tas zou hebben. Dat gaat niet helemaal lukken in 2017, maar welke tassen en schoenen hoop ik volgend jaar wel te kopen?

Om impulsaankopen te voorkomen heb ik een lijstje in mijn hoofd met items die ik nog graag wil hebben. Dat kunnen concrete items zijn zoals een bepaald model tas of schoenen. Maar ook minder concrete items zoals bijvoorbeeld een paar witte sneakers of een rugzak waar mijn laptop in moet passen. Dat helpt mij dingen te kiezen die ik ook echt gebruik.

Geen miskopen meer dus!

Chanel portemonnee of cardholder

Chanel cardholder caviar black GHWChanel cardholder in Caviar leer 270 euroChanel Boy cardholder caviar grey GHWChanel Boy cardholder in Caviar leer 400 euro

Een portemonnee of cardholder is een van de goedkoopste items van Chanel. Ze zijn te koop vanaf 270 euro. Ik kocht voorheen nooit designer portemonnee’s. Ze zijn meestal flink duurder in vergelijking met een tas (+ dat je daarna geen geld meer hebt voor ín je portemonnee). Ook beschadigen ze snel in je tas. Maar Chanel Caviar is écht heel krasbestandig en nu durf ik het wel aan.

Ik twijfel alleen nog tussen een portemonnee of cardholder. Maar ik heb nog genoeg tijd om dat te bedenken :).

Chanel quilted flats

Chanel classic quilted flats Instagram via Yasmin_dxbChanel flats vanaf 520 euro (foto via Instagram)

Mijn enige paar Chanel flats is nu al 6 jaar oud dus het is tijd voor een nieuw paar. Niet omdat ze versleten zijn, nee ze zien bíjna nog uit als nieuw, maar ik wil een simpel zwart paar. Je kan nooit teveel simpele zwarte schoenen hebben! En echt, ze lopen heerlijk.

Chanel Boy bag

Chanel Boy bag pleats black champagneChanel Boy bag uit de Paris-Rome collectie gespot in Lissabon

Deze tas ben ik al hélemaal aan het plannen tot ongenoegen (of vermaak?) van mijn vriend. Tijdens mijn laatste trip naar Lissabon zag ik een prachtige Chanel Boy bag en nu ben ik helemaal overtuigd dat ik deze tas ook moet hebben. In 2014 twijfelde ik nog en kocht ik uiteindelijk een andere Chanel tas, maar dit moet mijn volgende Chanel worden.

Op het vliegveld London Heathrow zitten twee Chanel boetieks áchter de douane. Dat betekent dus dat je tax-free (!) een Chanel tas kunt aanschaffen. En als de Pond door de Brexit volgend jaar voor ons nog steeds voordelig is, is dit de beste plek om een Chanel tas te kopen. Het scheelt je sowieso zo’n 19% btw.

Maar je kan niet zo maar een Chanel tas kopen op Heathrow. Je moet een intercontinentale uitgaande vlucht hebben en minimaal 3 uur van te voren aanwezig zijn of een overstap hebben van 3 uur. Als je dat hebt, kun je een personal shopper aanvragen die met je mee gaat shoppen. En bovendien kun je 24 uur van te voren de boetiek bellen om te informeren welke tassen ze hebben en die leggen ze ook nog voor je apart.

Je begrijpt dus dat volgend jaar een van mijn reizen via London Heathrow MOET. Op Heathrow zit overigens ook een Louis Vuitton, Mulberry en Hermès boetiek… Ik denk dat ik wel meer dan 3 uur kan besteden op Heathrow 🙂

Céline Trotteur

Celine Trotteur small grained forest green 176643ZMB.31LFCéline Trotteur

Ik schreef er dit jaar al over. Maar ik vind dit nog steeds een van de mooiste en handigste tassen van dit moment. Gewoon te koop bij de Bijenkorf dus wie weet komt het er volgend jaar van.

En verder? Ik zie wel wat ik tegenkom. In de uitverkoop kom ik ongetwijfeld nog dingen tegen waarvan ik niet wist dat ik ze wilde hebben 🙂

Vorige post Volgende post

Lees ook