Bag vs Bag, Tassen

Gucci vs Pinko schoudertas

Pinko vs Gucci bag

Je kan het niet meer ontkennen: Gucci is hot. Wie had er ooit gedacht dat we zouden vallen als een blok voor super opzichtige logo’s gemixt met bloemenprints (die niet zouden misstaan bij je oma) én motieven van exotische dieren? Ik niet. Want ook al is less is more, de nerdy Gucci stijl is ook wel heel tof. Pinko snapt dat en komt met een betaalbaar alternatief.

Gucci Marmot bag pink heartsGucci Marmont hearts tas via Matches 2100 euro

Gucci is een beetje fout en stiekem vind ik dat heel erg leuk. In de tassen (en schoenen) zit veel klatergoud, foute bloemenprints, studs, parels en grote logo’s. Het is het totaal tegenovergestelde van de minimalistische stijl die na 2010 ontzettend populair was.

Tijdens de crisis was het not done om je opzichtig te kleden. Maar nu het wereldwijd weer een stuk beter gaat, omarmen we massaal de over de top decadente stijl van Gucci. Toen ik deze Pinko Love tas zag, dacht ik direct aan de Gucci Marmont schoudertas en ook een klein beetje aan de Gucci Dionysus tas.

Pinko Love bag pinkPinko Love bag via Pinko 270 euro

Want de sluiting met vogels van de Pinko Love tas lijkt een klein beetje sluiting met de tijgerkoppen van de Gucci Dionysus. Ook de grove goudkleurige schouderketting zie je in beide tassen terug. Beide tassen zijn van  leer, hebben twee vakken en zijn ongeveer even groot.

Maar natuurlijk zijn er ook verschillen. Want, verrassing, de prijs is ook hier het grootste verschil. Een Gucci Marmont tas kost zo’n 2100 euro. De Love bag van Pinko is te koop vanaf 270 euro. Een stuk aangenamer maar dan heb je wel een tas die je alleen crossbody kunt dragen. De schouderketting van de Gucci kan je wel korter maken door de ketting dubbel te pakken.

Vind je een effen Love bag nog te saai? Pinko heeft net als Gucci ook over te top bloemenprints en tassen met de tekst Love me Tender erop. Als knipoog naar de Gucci  slogan l’Aveugle Par Amour (liefde maakt blind).

Shop de Pinko tas vanaf 270 euro via Pinko. De Gucci Marmont tas met hartjes shop je via Matches. Bekijk de andere Marmont tassen via Gucci.

Vorige post Volgende post

Lees ook