In de media, TBH Favorites

Interview op Modemuze

TBH interview op modemuze

Een tijdje terug werd ik geïnterviewd door Modemuze. Super leuk natuurlijk! Modemuze is een platform voor liefhebbers en verzamelaars van mode in Nederland. Van de laatste mode tot historische kostuums. Het doel is om online collecties (o.a. van musea) en verhalen met elkaar verbinden als een bron van inspiratie voor een breed publiek. Ook interviewen ze regelmatig verzamelaars die over hun collectie vertellen. In mijn interview vertelde ik uiteraard over mijn tassencollectie.

Ik spaar tassen en het liefst zo veel mogelijk! Ik ben niet voor niets the Bag Hoarder ;). Mijn collectie groeit ieder jaar en ik ben blij met wat ik nu heb verzameld. Mijn collectie heb ik met veel zorg samengesteld. Ik koop wat ik leuk vind, maar ik probeer ook altijd iets speciaals te kopen. Zoals de Céline Mini Luggage die geïnspireerd is op een reistas uit de seventies. Een andere eis is dat ik mijn tassen echt kan gebruiken. Ook al staat ze in een vitrinekast, ze gaan (soms) mee de kroeg in!

Lees het volledige interview op Modemuze.nl.

TBH interview op modemuzefoto’s ©Kenny Nagelkerke

Modemuze is een heel interessant platform waar je meer te weten kunt komen over (historische) mode. Het is de bedoeling dat collecties van musea en verzamelaars online in te zien zijn. Hoe gaaf is dat? Denk aan een soort online ‘kennisbank’ met een community vol liefhebbers die kennis met elkaar delen. Ik vind het een erg leuk en goed initiatief. Als kunsthistorica weet ik dat depots van musea en privécollecties vaak de mooiste items herbergen, maar het zelden laten zien. Ook blogt Modemuze over veel verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over kostuums, hedendaagse ontwerpers maar ook over accessoires. Van de schoenen van mevrouw Brusse uit het Rijksmuseum tot de schenking van een collectie Nike sneakers aan het Rotterdams Museum.

Vorige post Volgende post

Lees ook