TBH Secrets

Sparen voor een designertas: 5 tips

Hermès Kelly 35 cm Clemence VermilionIk krijg geregeld de vraag ‘hoe kom je toch aan al die designertassen? Ik heb daar echt geen geld voor’. Mijn antwoord is altijd: sparen! En prioriteiten stellen natuurlijk. In deze blog geef ik je een paar tips die voor mij altijd werken, zodat je ook snel de tas van je dromen kunt kopen. Deze tips zijn ook handig als je een duur paar schoenen wilt, of een nieuwe iPhone, of vul zelf maar in.

Het kopen van een designertas (lees hier waarom je dat écht moet doen) staat bij veel van mijn vriendinnen op hun wishlist. Maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. De belangrijkste reden? Ze zijn zo duur! Klopt, maar met deze slimme bespaartips lukt het jou ook vast wel om een designertas te kopen. Omdat er altijd nog iets te wensen moet blijven, spaar ik gewoon áltijd voor een rode Hermès Kelly tas zoals deze hier boven. Vroeg of laat komt de dag dat ik er een kan kopen. Maar eerst: hard doorsparen 🙂

Weet je nog niet welke je precies wilt? Lees dan mijn 5 tips voor het kopen van een designertas.

1. Stel prioriteiten

Heb je écht je zinnen gezet op een nieuwe Balenciaga/Proenza Schouler/Céline/Chanel (haal door wat niet van toepassing is) tas? Dan moet je waarschijnlijk concessies doen. Maak een lijstje met welke uitgaven voor jou belangrijk én niet zo belangrijk zijn. Schrap de niet zo belangrijke uitgaven en zet dat geld opzij voor die ene mooie tas. Ik bespaar op etentjes, avondjes uit en kleding. En ja, ik koop liever een tas dan dat ik op een dure vakantie zou gaan. Ik zou best, als het zou moeten, een tijdje op droog brood en water kunnen leven. Zeker als de beloning een Chanel tas is!

Chanel Boy Flap bag in powder pink patentChanel Boy bag, waarschijnlijk een tas waar je even voor moet sparen

2. Zet je bonusgeld opzij

Gebruik je (kerst)bonus, de teruggave van de belastingdienst, je vakantiegeld of je het geld dat je voor je verjaardag/afstuderen/etcetera hebt gekregen voor je nieuwe aanwinst. Dit vind ik altijd de makkelijkste manier van sparen. Het geld krijg je vaak op vaste momenten en je mist het niet als je het opzij zet. Ideaal en je aankoop voelt zo echt als een cadeautje.

3. Verkoop je oude accessoires

Je hebt vast nog genoeg dingen die je zelf niet meer draagt, maar die nog wel wat kunnen opleveren op Marktplaats, Designer-Vintage of de IJ-hallen. Zoek je kast uit, ruim op en probeer op deze manier aan wat extra cash te komen. Ik vind dit altijd een lastige, want ik ben nogal een verzamelaar (lees hoarder) en ik wil alles bewaren.Maar als je niet zo gehecht bent aan je spullen en je nog schoenen of tassen in goede staat hebt liggen, dan zeg ik: verkopen! Zo maak je iemand anders waarschijnlijk ook weer blij.

Givenchy Antigona RedGivenchy Antigona

4. Open een spaarrekening

Dit is misschien een open deur, maar open een speciale spaarrekening voor je tas! Zorg dat er iedere maand een x bedrag overgemaakt wordt naar die rekening en je zal zien dat sparen van zelf gaat. Koop een echte spaarpot, beplak deze met plaatjes van dé tas en stop al je cash in dit potje. Alle kleine beetjes helpen toch?

5. (be)spaar op je aankoop

Waarom zou je sparen als je ook kan BEsparen? Want waar je de tas koopt kan ook nog van invloed zijn op de prijs. Als je slim bent kan je zo ook nog een hele hoop geld besparen. De uitverkoop is natuurlijk het ideale moment om te besparen. Ik houd er zelf niet zo van, maar vergeet ook de designeoutlets in Roermond, Maasmechelen of Bataviastad niet! Maar wat als dé tas niet in de sale komt?

Zoek dan uit waar de tassen het goedkoopst zijn. Zo zijn bijvoorbeeld Chanel en Louis Vuitton het voordeligst in landen met de Euro. Europese luxemerken (bijna alle dus), zijn sowieso hier het goedkoopst. Het is misschien leuk om op vakantie in Singapore of New York die ene tas aan schaffen. Maar je kan beter wachten totdat je weer terug in Nederland bent. Vliegvelden zijn trouwens een uitzondering op deze regel. Maak je vanuit een Europees land een intercontinentale vlucht? Koop dan je designertas tax free op het vliegveld. Scheelt je al snel zo’n 20%.

Spaar jij ergens voor op dit moment? Of heb je andere goede tips? Laat het me weten!

Vorige post Volgende post

Lees ook